Behandeling tinnitus /oorsuizen

Is tinnitus (oorsuizen) te behandelen?

Oorsuizen (of tinnitus) kent vele vormen en oorzaken. De impact op het leven van hen die continu een piep (of ander geluid) in hun oren hebben, is behoorlijk. Beter Horen biedt daarom diverse behandelingen om oorsuizen op een passende manier aan te pakken. Lees hieronder meer over de mogelijkheden

Tinnitusmaskeerder

Heeft u een ruis/suis/sis geluid in uw oren? Dan kunt u baat hebben bij een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Dit is een soort hoortoestel dat de geluidsomgeving verrijkt met andere geluiden. Het tinnitusgeluid wordt eigenlijk onderdrukt en is daardoor minder aanwezig. Uw gehoor en vooral uw hersenen verleggen de aandacht naar de andere geluiden. Hiermee kan de tinnitusmaskeerder de klachten van het oorsuizen verlichten.

Hoortoestel bij oorsuizen

Ongeveer 80% van de mensen met oorsuizen heeft ook gehoorverlies. Daarom combineren we de tinnitusmaskering vaak met hoortoestelversterking. We kunnen een hoortoestel vaak ook zo aanpassen dat de tinnitusklachten minder worden. Een goed afgesteld hoortoestel zorgt dat de drager minder vermoeid raakt van het ingespannen luisteren. Onze audiciens vertellen u graag meer over de mogelijkheden en eventuele vergoedingen.

In gesprek over uw tinnitusklachten? Maak een belafspraak
Voorkom ergere oorsuisklachten

Omdat oorsuizen vaak gepaard gaat met gehoorschade is het belangrijk goed voor uw gehoor te zorgen. Gaat u naar een plek met harde muziek? Of er is er veel lawaai op de werkvloer? Draag dan altijd goede gehoorbescherming

Meer over gehoorbescherming
Oordoppen op maat laten maken? Boek een afspraak
man leest een boek

Leven met oorsuizen

Soms helpt het om te lezen hoe anderen met hun oorsuizen omgaan. Lees hier de ervaringen van mensen met tinnitus en van audiciens die mensen met tinnitusklachten dagelijks helpen.

Tinnitus Therapie

De therapie maakt gebruik van een apparaatje (vergelijkbaar met een MP3-speler of iPod) dat functioneert als Neurostimulator. We sturen via een set van earphones verschillende stimulatietonen uit naar hyperactieve zenuwcellen. Hierdoor reageren de zenuwcellen op den duur anders op geluid. Zo leren we de zenuwcellen die de tinnitus veroorzaken af om signalen te sturen naar andere zenuwcellen. De hyperactieve zenuwcellen worden als het ware ‘gereset’.

De toon die u hoort kan laag of hoog zijn, hard of zacht. Ook de plek waar u het geluid ervaart kan variëren. Het instellen van de Neurostimulator is dan ook een zeer nauwkeurig proces. Vanaf het moment dat u de Neurostimulator gaat gebruiken, kan uw tinnitustoon veranderen.

Net als andere behandelmethoden, biedt ook de Akoestische CR® Neuromodulatietherapie geen garantie dat uw tinnitus symptomen volledig verdwijnen of verminderen. We kunnen wel zeggen dat deze innovatieve therapie een hoog slagingspercentage heeft. 

Beter Horen is gestopt met het aanbieden van de Akoestische Neuromodulatie per 28 oktober 2019.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel