Behandeling tinnitus / oorsuizen

Is tinnitus (oorsuizen) te behandelen?

Constante oorsuizen zijn een probleem waar veel mensen last van hebben. Gelukkig zijn er oplossingen en behandelingen die proberen om de welbekende piep in het oor te verminderen. Bij Beter Horen kunt u onder meer terecht voor advies en een tinnitusmaskeerder. 

Tinnitusmaskeerder

Heeft u een ruis-, suis-, piep- of sis-geluid in uw oren? Dan kan een tinnitusmaskeerder een mogelijke oplossing zijn voor u. Dit is een apparaat dat de geluidsomgeving verrijkt met andere geluiden. Het tinnitusgeluid wordt eigenlijk onderdrukt en is daardoor minder aanwezig. Uw gehoor en vooral uw hersenen verleggen de aandacht naar de andere geluiden. Hiermee kan de tinnitusmaskeerder de klachten van de oorsuizen verlichten. 

Hoortoestel bij oorsuizen

Veel mensen met oorsuizen lijden ook aan gehoorverlies. Daarom combineren we de tinnitusmaskering vaak met hoortoestelversterking. We kunnen een hoortoestel meestal ook zo aanpassen dat de tinnitusklachten minder worden. Een goed afgesteld hoortoestel zorgt dat de drager minder vermoeid raakt van het ingespannen luisteren. Ook kan de tinnitus minder merkbaar zijn, door het horen van alle omgevingsgeluiden. Onze audiciens vertellen u graag meer over de mogelijkheden en eventuele vergoedingen. 

Voorkom ergere oorsuisklachten

Omdat oorsuizen vaak gepaard gaan met gehoorschade is het belangrijk om goed voor uw gehoor te zorgen. Gaat u naar een plek met harde muziek? Of is er veel lawaai op de werkvloer? Draag dan altijd goede gehoorbescherming. 

Meer over gehoorbescherming

Zijn er medicijnen tegen tinnitus?

Er zijn bepaalde medicijnen die mogelijk kunnen helpen met het verminderen van tinnitusklachten. Echter, kunnen deze medicijnen ook nadelige bijwerkingen hebben. Voor meer informatie over medicijnen tegen tinnitus en de eventuele bijwerkingen, adviseren wij u om hierover contact op te nemen met uw huisarts. 

Tinnitus behandelen met Beter Horen

Heeft u veel last van tinnitus? Bij Beter Horen proberen wij samen uw tinnitusklachten te verhelpen. Indien nodig, verwijzen wij u zo nodig door naar een audiologisch centrum. We bieden ook tinnitusmaskeerders aan om mogelijk uw klachten te verminderen.  

Doe een gratis hoortest Maak een afspraak
Man met hoortoestel in de tuin

Leven met oorsuizen

Soms helpt het om te lezen hoe anderen met hun oorsuizen omgaan. Lees hier de ervaringen van mensen met tinnitus en van audiciens die mensen met tinnitusklachten dagelijks helpen.  

Lees meer

Tinnitus Therapie

Beter Horen is gestopt met het aanbieden van de Akoestische Neuromodulatie per 28 oktober 2019.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel