Behandeling oorsuizen

Is tinnitus (oorsuizen) te behandelen?

Oorsuizen (of tinnitus) kent vele vormen en oorzaken. De impact op het leven van hen continu een piep (of ander geluid) in hun oren hebben, is behoorlijk. Beter Horen biedt daarom diverse behandelingen om oorsuizen op een passende manier aan te pakken. Lees hieronder meer over de mogelijkheden

Hoortoestel bij oorsuizen

Ongeveer 80% van de mensen met oorsuizen heeft ook gehoorverlies. Daarom combineren we de tinnitusmaskeerder vaak met een hoortoestel. We kunnen een hoortoestel vaak ook zo aanpassen dat de tinnitusklachten minder worden. Een goed afgesteld hoortoestel zorgt dat de drager minder vermoeid raakt van het ingespannen luisteren. U vindt bij ons ook hoortoestellen met een ruisgenerator. Dat is een combinatie van een hoortoestel en tinnitusmaskeerder. 

U kunt terecht bij één van onze audiciens met een tinnitus-specialisatie. Zij vertellen u graag meer.

Maak een afspraak met een gespecialiseerde audicien Maak afspraak

Tinnitusmaskeerder

Onze tinnitus neuromodulatie  is alleen geschikt voor mensen die last hebben van een pieptoon. Hoort u een ruis/suis/sis/ geluid? Dan kunt u baat hebben bij een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Dit is een apparaatje dat de geluidsomgeving verrijkt met andere geluiden. Het tinnitusgeluid wordt eigenlijk onderdrukt en is daardoor minder aanwezig. Uw gehoor en vooral uw hersenen verleggen de aandacht naar de andere geluiden. Hiermee kan de tinnitusmaskeerder de klachten van het oorsuizen verlichten.

Tinnutus - Neuromodulatie

Als u last heeft van een pieptoon kunt u gebruik maken van Akoestische CR® Neuromodulatie . In deze behandeling worden de hyperactieve zenuwcellen gereset. Net als andere behandelmethoden, biedt ook de Akoestische CR® Neuromodulatie geen garantie dat uw tinnitus symptomen volledig verdwijnen of verminderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 088-0063900.

Voorkom ergere oorsuisklachten

Omdat oorsuizen vaak gepaard gaat met gehoorschade is het belangrijk goed voor uw gehoor te zorgen. Gaat u naar een plek met harde muziek? Of er is er veel lawaai op de werkvloer? Draag dan altijd goede gehoorbescherming.

Naar gehoorbescherming
man leest een boek

Leven met oorsuizen

Soms helpt het om te lezen hoe anderen met hun oorsuizen omgaan. Lees hier de ervaringen van mensen met tinnitus en van audiciens die mensen met tinnitusklachten dagelijks helpen.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel