Behandeling oorsuizen

Is oorsuizen (tinnitus) te behandelen?

Oorsuizen (of tinnitus) kent vele vormen en oorzaken. Beter Horen biedt diverse behandelingen om oorsuizen op een passende manier aan te pakken. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden

Tinnitus Therapie

Als u last heeft van een pieptoon kunt u gebruik maken van onze unieke Tinnitus Therapie. In deze behandeling ‘resetten’ we de hyperactieve zenuwcellen.

Net als andere behandelmethoden, biedt ook de Akoestische CR® Neuromodulatietherapie geen garantie dat uw tinnitus symptomen volledig verdwijnen of verminderen. We kunnen wel zeggen dat deze innovatieve therapie een hoog slagingspercentage heeft. Bij 75% van de patiënten is het oorsuizen aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen na de behandeling. 

Tinnitus brochure

Lees meer over onze therapie. Download de brochure.

Download de brochure
Bestand: PDF
Grootte: 6.63 mb

Tinnitusmaskeerder

Onze Tinnitus Therapie is alleen geschikt voor mensen die last hebben van een pieptoon. Hoort u een ruis/suis/sis/ geluid? Dan kunt u baat hebben bij een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Dit is een apparaatje dat de geluidsomgeving verrijkt met andere geluiden. Het tinnitusgeluid wordt eigenlijk onderdrukt en is daardoor minder aanwezig. Uw gehoor en vooral uw hersenen verleggen de aandacht naar de andere geluiden. Hiermee kan de tinnitusmaskeerder de klachten van het oorsuizen verlichten.

Hoortoestel bij oorsuizen

Ongeveer 80% van de mensen met oorsuizen heeft ook gehoorverlies. Daarom combineren we de tinnitusmaskeerder vaak met een hoortoestel. We kunnen een hoortoestel vaak ook zo aanpassen dat de tinnitusklachten minder worden. Een goed afgesteld hoortoestel zorgt dat de drager minder vermoeid raakt van het ingespannen luisteren. U vindt bij ons ook hoortoestellen met een ruisgenerator. Dat is een combinatie van een hoortoestel en tinnitusmaskeerder.

Voorkom ergere oorsuisklachten

Voldoende rust nemen en ontspannen helpt bij tinnitusklachten. Omdat oorsuizen vaak gepaard gaat met gehoorschade is het daarnaast belangrijk goed voor uw gehoor te zorgen. Gaat u naar een plek met harde muziek? Of is er veel lawaai bij u op de werkvloer? Draag dan altijd goede gehoorbescherming.

man leest een boek

Leven met oorsuizen

Soms helpt het om te lezen hoe anderen met hun oorsuizen omgaan. Lees hier de ervaringen van mensen met tinnitus en van audiciens die mensen met tinnitusklachten dagelijks helpen.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel