Behandeling oorsuizen

Is tinnitus (oorsuizen) te behandelen?

Oorsuizen (of tinnitus) kent vele vormen en oorzaken. De impact op het leven van hen continu een piep (of ander geluid) in hun oren hebben, is behoorlijk. Beter Horen biedt daarom diverse behandelingen om oorsuizen op een passende manier aan te pakken. Lees hieronder meer over de mogelijkheden

Hoortoestel bij oorsuizen

Ongeveer 80% van de mensen met oorsuizen heeft ook gehoorverlies. Daarom combineren we de tinnitusmaskeerder vaak met een hoortoestel. We kunnen een hoortoestel vaak ook zo aanpassen dat de tinnitusklachten minder worden. Een goed afgesteld hoortoestel zorgt dat de drager minder vermoeid raakt van het ingespannen luisteren. U vindt bij ons ook hoortoestellen met een ruisgenerator. Dat is een combinatie van een hoortoestel en tinnitusmaskeerder. 

U kunt terecht bij één van onze audiciens met een tinnitus-specialisatie. Zij vertellen u graag meer.

Maak een afspraak met een gespecialiseerde audicien Maak afspraak

Tinnitusmaskeerder

Onze tinnitus neuromodulatie  is alleen geschikt voor mensen die last hebben van een pieptoon. Hoort u een ruis/suis/sis/ geluid? Dan kunt u baat hebben bij een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Dit is een apparaatje dat de geluidsomgeving verrijkt met andere geluiden. Het tinnitusgeluid wordt eigenlijk onderdrukt en is daardoor minder aanwezig. Uw gehoor en vooral uw hersenen verleggen de aandacht naar de andere geluiden. Hiermee kan de tinnitusmaskeerder de klachten van het oorsuizen verlichten.

Tinnitus - Neuromodulatie

Als u last heeft van een pieptoon kunt u gebruik maken van onze Akoestische CR® Neuromodulatie . In deze behandeling ‘resetten’ we de hyperactieve zenuwcellen. Net als andere behandelmethoden, biedt ook de Akoestische CR® Neuromodulatie geen garantie dat uw tinnitus symptomen volledig verdwijnen of verminderen. De resultaten zijn echter hoopgevend.

Resultaten

Van de patiënten die de Akoestische CR® Neuromodulatie behandeling daadwerkelijk ondergaan en volledig doorlopen, geeft 75% aan een verlichting van de tinnitus klachten te ervaren.*

* Bron: Beter Horen data analyse, uitgevoerd onder 124 patiënten (juni 2018). 75% van deze groep laat een verbetering zien van 6 of meer punten op de TQ score wat staat voor een verbetering van de kwaliteit van het leven.

Criteria patiënt

De Neuromodulatie is voor een beperkte groep patiënten geschikt. De criteria zijn:

  • U heeft langer dan 3 maanden subjectieve, chronische tonale tinnitus (piep-of fluittoon).
  • Uw tinnitus heeft geen medische oorzaak, zoals de ziekte van Ménière.
  • Tinnitus mag geen symptoon zijn van een aandoening of instabiele emotionele gemoedstoestand.
  • Uw tinnitustoon is vast te stellen via tinnitus analyse.
  • U heeft geen hoger gehoorverlies dan 70 Db.
  • De tinnitustoon ligt niet boven de 10.000 Hz.
Lees meer over de tinnitus neuromodulatie Lees verder

Download onze tinnitus brochure

Lees meer over onze behandeling. Download de brochure.

Download de brochure
Bestand: PDF
Grootte: 6.63 mb
Voorkom ergere oorsuisklachten

Omdat oorsuizen vaak gepaard gaat met gehoorschade is het belangrijk goed voor uw gehoor te zorgen. Gaat u naar een plek met harde muziek? Of er is er veel lawaai op de werkvloer? Draag dan altijd goede gehoorbescherming.

Naar gehoorbescherming
man leest een boek

Leven met oorsuizen

Soms helpt het om te lezen hoe anderen met hun oorsuizen omgaan. Lees hier de ervaringen van mensen met tinnitus en van audiciens die mensen met tinnitusklachten dagelijks helpen.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel