Welke gehoorapparaten bij hypoacusis?

Wat is hypoacusis?

Hypoacusis betekent moeite met horen. Het is niet alleen dat uw gehoorscherpte wat zwak is. Wanneer u lijdt aan hypoacusis heeft u te maken met gehoorverlies. Over de hele wereld lijden miljoenen mensen aan een vorm van hypoacusis.*

De beste hoortoestellen voor elke vorm van gehoorverlies

Het aanmeten van een gehoorapparaat vergt maatwerk. Dat komt doordat geen enkel gehoorprobleem en de bijbehorende oorzaken hetzelfde zijn. Maar ook verschillen ieders gewoontes en leefstijl. Het maakt dat we elke hooroplossing volledig op maat maken. Alleen op deze manier kunnen we u verzekeren van het beste hoortoestel.

De verschillende vormen van gehoorverlies

Er zijn 3 verschillende vormen van gehoorverlies

  • Gemengd gehoorverlies, 
  • Geleidingsgehoorverlies (ook wel: conductief gehoorverlies)
  • Perceptief gehoorverlies. 

Deze 3 vormen van gehoorverlies verschillen erg van elkaar. Hetzelfde geldt voor de oorzaken van gehoorverlies. Gehoorverlies veroorzaakt door veroudering is iets heel anders dan gehoorverlies veroorzaakt door oortrauma of ziektes, zoals dementie. Het meest geschikte hoortoestel verschilt per persoon. Elke soort en mate van gehoorverlies is namelijk verschillend. Maar ook de grootte van de gehoorgang of de hoorwensen zijn anders. Uw audicien bespreekt graag samen met u de mogelijkheden voor het beste hoortoestel voor u.

Denkt u gehoorverlies te hebben? Maak een afspraak

Hoortoestellen voor gehoorverlies

Hoortoestel voor gemengd gehoorverlies

ampli-energy B PR
Bij gemengd gehoorverlies heeft u problemen in zowel het uitwendige oor als het binnenoor. U hoort geluiden vaak heel zacht en u kunt spraak moeilijk verstaan. Bij gemengd gehoorverlies kiezen we vaak voor een hoortoestel om geluiden te versterken. Zo kunt u verschillende geluiden en spraak beter verstaan. De  ampli-energy B PR bijvoorbeeld. Dit  AHO-hoortoestel biedt beter spraakverstaan wanneer het hard waait of als u in een rumoerige omgeving bent. En hoort u de geluiden zo natuurlijk mogelijk. 

Hoortoestel voor geleidingsgehoorverlies

ampli-energy I OM
Geleidingsgehoorverlies is hetzelfde als conductief gehoorverlies. Bij deze vorm komen geluiden niet goed door de gehoorgang en/of het middenoor naar het binnenoor (slakkenhuis). Dit zorgt ervoor dat u minder goed kunt horen. Een gehoorapparaat kan het verloren geluid compenseren, zodat u alles optimaal kunt verstaan. Een hoortoestel dat kan helpen bij deze vorm van gehoorverlies is de  ampli-energy I OM. Het is het eerste volledig oplaadbare  in-het-oor-gehoorapparaat

Hoortoestel voor perceptief gehoorverlies

ampli-energy R PO
Perceptief gehoorverlies is de meest voorkomende vorm van gehoorverlies. Bij perceptief gehoorverlies raken de haarcellen in het binnenoor of de gehoorzenuw beschadigd. Meestal komt dit door ouderdom. Een hoortoestel die kan helpen bij perceptief gehoorverlies is de ampli-energy PO. Dit LIHO-gehoorapparaat laat alle geluiden zo natuurlijk mogelijk klinken 

Hoortoestel voor eenzijdig gehoorverlies

Cros hoortoestel

Iemand heeft eenzijdig gehoorverlies, wanneer in alleen één oor gehoorverlies voorkomt. Dit kan voorkomen bij gemengd, geleidings- als perceptief gehoorverlies. Cros-hoortoestellen kunnen hierbij een geschikte oplossing zijn. We plaatsen een cros-hoortoestel op uw oor met gehoorverlies. Via een draadloos systeem geeft het geluiden door aan uw goede oor. Een cros-hoortoestel als de Phonak cros kan verbinding maken met een draadloze microfoon. Zo kunt u zo optimaal mogelijk blijven genieten van alle geluiden.

De meeste hoortoestellen zijn ingesteld om het geluid te versterken voor twee oren. In het geval van eenzijdig gehoorverlies is dit dus niet nodig en is een CROS-hoortoestel vaak een betere oplossing.

Hoortoestel voor zwaar of ernstig gehoorverlies

Cochleair implantaat
Bij mensen met zwaar of ernstig gehoorverlies ligt de gehoordrempel significant hoger dan gemiddeld. Zwaar gehoorverlies komt voor in elke vorm van gehoorverlies. Bij zwaar of ernstig gehoorverlies kunt u groepsgesprekken niet verstaan en is communicatie bijna niet mogelijk zonder hoortoestel. In dit soort gevallen kan een  cochleair implantaat of een BAHA een geschikte oplossing zijn. Een cochleair implantaat stimuleert uw gehoorzenuw. Een BAHA brengt geluidstrillingen over via het bot naar het binnenoor. Op deze manier kunt u vaak weer beter horen. 

Hoortoestellen vrijblijvend uitproberen

Bij Beter Horen kunt u altijd een hoortoestel vrijblijvend uitproberen. Zo ondervindt u welke wensen en behoeften voor u belangrijk zijn bij het dragen van een hoortoestel. Maak een gratis afspraak met een van onze audiciens. Zij helpen u graag aan een hoortoestel die aan uw wensen en mate van gehoorverlies voldoen. 

Doe een gratis hoortest Maak een afspraak
*https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/deafness-and-hearing-loss

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel