Behandeling tinnitus

Tinnitus kent vele vormen en oorzaken. Vandaar dat er niet 1 behandeling is die de tinnitus kan wegnemen. Gelukkig zijn er voor een aantal vormen van tinnitus inmiddels wel behandelingen. Zo helpen wij met onze Tinnitus Therapie inmiddels 75% van de aangemelde klanten gedeeltelijk of helemaal van hun klachten af.
 

Tinnitus therapie

Als u last heeft van een pieptoon kunt u gebruik maken van onze unieke Tinnitus Therapie. In deze behandeling ‘resetten’ we de hyperactieve zenuwcellen.
Net als andere behandelmethoden, biedt ook de Akoestische CR® Neuromodulatietherapie geen garantie dat uw tinnitus symptomen volledig verdwijnen of verminderen. We kunnen wel zeggen dat deze innovatieve therapie een hoog slagingspercentage heeft. Bij 75% van de patiënten is hun tinnitus aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen na de behandeling. 

Download de Tinnitus therapie brochure

 

Tinnitusmaskeerder

Onze Tinnitus Therapie is alleen geschikt voor mensen die last hebben van een pieptoon. Hoort u een ruis/suis/sis/ geluid? Dan kunt u baat hebben bij een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Dit is een apparaatje dat de geluidsomgeving verrijkt met andere geluiden. Het tinnitusgeluid wordt eigenlijk onderdrukt en is daardoor minder aanwezig. Uw gehoor en vooral uw hersenen verleggen de aandacht naar de andere geluiden. Hiermee kan de tinnitusmaskeerder de klachten van het oorsuizen verlichten.

DOWNLOAD DE tinnitusmaskeerder BROCHURE

Hoortoestel bij tinnitus

Ongeveer 80% van de mensen met tinnitus heeft ook gehoorverlies. Daarom combineren we de tinnitusmaskeerder vaak met een hoortoestel. We kunnen een hoortoestel vaak ook zo aanpassen dat de tinnitusklachten minder worden. Een goed afgesteld hoortoestel zorgt dat de drager minder vermoeid raakt van het ingespannen luisteren. U vindt bij ons ook hoortoestellen met een ruisgenerator. Een combinatie van een hoortoestel en tinnitusmaskeerder.

 

Voorkom ergere tinnitusklachten

Voldoende rust en ontspanning nemen helpt bij tinnitusklachten. Omdat tinnitus vaak gepaard gaat met gehoorschade is het daarnaast belangrijk goed voor uw gehoor te zorgen. Gaat u naar een plek met harde muziek? Of is er veel lawaai bij u op de werkvloer? Draag dan altijd goede gehoorbescherming.
 

Leven met tinnitus

Soms helpt het om te lezen hoe anderen met hun tinnitus omgaan. Lees hier de ervaringen van mensen met tinnitus en van audiciens die mensen met tinnitusklachten dagelijks helpen.

Leven met tinnitus


Brochure Tinnitus behandeling

Lees alles over onze unieke tinnitus behandeling. Vraag uw eigen exemplaar aan.

Brochure aanvragen