Reizen met gehoorverlies

Op reis met een hoortoestel

Gaat u op reis en draagt u een hoortoestel? Lees dan onze tips zodat u ook op vakantie kunt genieten van uw gehoor.

Tips voor vertrek

  1. Vergeet uw reinigingsproducten niet mee te nemen en bewaar batterijen om het maximale uit uw hoortoestellen te halen tijdens uw reis. Neem voor de zekerheid wat extra reinigingsproducten en batterijen mee zodat u niet voor verassingen komt te staan. Deze kunt u gemakkelijk online in onze webshop bestellen.
  2. Heeft u oplaadbare hoortoestellen? Laad deze dan op voor vertrek en vergeet niet uw oplader mee te nemen. Het is tevens belangrijk om voor vertrek te checken of u een reisstekker nodig heeft in het land van uw bestemming, zodat u ook op vakantie uw hoortoestellen kunt opladen.
  3. Gaat u langer op reis? Bezoek dan voor vertrek uw audicien om uw hoortoestellen te controleren en schoon te maken.
  4. Verblijft u in een hotel? Vergeet dan niet om de medewerkers van het hotel te informeren over uw gehoorverlies. Zij moeten hiervan op de hoogte zijn indien er een noodgeval is.
  5. Bent u op vakantie in Nederland dan kunt u in geval van problemen terecht bij één van onze andere winkels in de buurt van uw vakantieadres.
  6. Wanneer u naar het strand gaat is het belangrijk om uw hoortoestel van zand en zeewater af te schermen. Zout water laat namelijk zoutkristallen achter die de functionaliteit van uw hoortoestel negatief doen veranderen. Mocht uw hoortoestel toch nat raken is het belangrijk om het toestel zo snel mogelijk te laten ventileren.
    U kunt verschillende droogmiddelen gebruiken zoals een droogapparaat of droogtabletten om uw hoortoestel te laten drogen. Hiermee houdt u uw hoortoestellen in topconditie. 
  7. Tijdens een vakantie kan er veel gebeuren. Zo kan het bijvoorbeeld een keer voor komen dat u uw hoortoestel kwijtraakt of door een ongelukje beschadigt. Het is in zulke gevallen belangrijk om de Beter Horen vervangingsverzekering te hebben. Hiermee bent u tot maximaal vijf jaar lang verzekerd bij verlies, diefstal of onherstelbare schade. Indien uw vakantie binnen Nederland plaats vindt kunt u snel bij een winkel bij u in de buurt een nieuw gehoorapparaat ontvangen. Zo kunt u optimaal blijven genieten van uw vakantie.
Bestel onderhoudsproducten online Naar de webshop

Tips voor het reizen met de auto

Tijdens het reizen met de auto is het belangrijk om uw hoortoestel te dragen om zo de communicatie bij tankstations en tolposten goed te laten verlopen.

Zorg er ook voor dat uw medepassagiers weten dat u gehoorverlies heeft.

U kunt bij auto’s met een bluetoothsysteem uw bluetooth hoortoestellen verbinden met de auto. Hiermee kunt u zonder problemen de GPS-instructies volgen en telefoonoproepen beantwoorden.

Vliegen met een gehoorapparaat

Aarzel niet om met het personeel te praten over uw gehoorverlies. Een stoel aan het gangpad vergemakkelijkt de communicatie tussen u en het vliegtuigpersoneel. Houdt er rekening mee dat mensen met gehoorverlies niet bij de nooduitgang mogen zitten. Overleg met het vliegtuigpersoneel als u deze stoel toch toegewezen krijgt.

Tijdens het opstijgen en dalen van het vliegtuig verandert de luchtdruk in de cabine. Hierdoor ontstaat er spanning op het trommelvlies wat een pijnlijk gevoel kan geven. Hier kunt u vaak zelf iets aan doen. Dit zijn onze tips:

- Gebruik speciale vliegtuig oordoppen die de luchtdrukverandering vertragen.
- Eet of drink iets tijdens of na het opstijgen of landen.
- Probeer te slikken met dichtgeknepen neus.
- Probeer te gapen wanneer u de druk op uw oren voelt toenemen.

Vliegen met oorpijn of een oorontsteking Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel