Reizen met gehoorverlies

Tips voor vertrek

Gaat u op reis en draagt u een hoortoestel? Lees dan onze tips zodat u ook op vakantie kunt genieten van uw gehoor.

  1. Vergeet uw reinigingsproducten niet mee te nemen en bewaar batterijen om het maximale uit uw hoortoestellen te halen tijdens uw reis.
  2. Heeft u oplaadbare hoortoestellen? Laad deze dan op voor vertrek en vergeet niet uw oplader mee te nemen. Het is tevens belangrijk om voor vertrek te checken of u een reisstekker nodig heeft in het land van uw bestemming, zodat u ook op vakantie uw hoortoestellen kunt opladen.
  3. Gaat u langer op reis? Bezoek dan voor vertrek uw audicien om uw hoortoestellen te controleren en schoon te maken.
  4. Verblijft u in een hotel? Vergeet dan niet om de medewerkers van het hotel te informeren over uw gehoorverlies. Zij moeten hiervan op de hoogte zijn indien er een noodgeval is.
  5. Bent u op vakantie in Nederland dan kunt u in geval van problemen terecht bij één van onze andere winkels in de buurt van uw vakantieadres.

Gaat u met de auto weg?

Zorg ervoor dat uw medepassagiers weten dat u gehoorverlies heeft. Als uw een auto heeft met een bluetoothsysteem dan kunt u telefoonoproepen rechtstreeks op uw bluetooth hoortoestellen ontvangen.

Reist u met het vliegtuig?

Aarzel niet om met het personeel te praten over uw gehoorverlies. Een stoel aan het gangpad vergemakkelijkt de communicatie tussen u en het vliegtuigpersoneel. Houdt er rekening mee dat mensen met gehoorverlies niet bij de nooduitgang mogen zitten. Overleg met het vliegtuigpersoneel als u deze stoel toch toegewezen krijgt.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel