Het verhaal van Bruni Heinke

"Ik wilde graag blijven presteren"
Feb, 10, 2020

Bruni Heinke werd vooral bekend als Helen Helmink in de populaire hitserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast speelde ze in grote televisieproducties als Herenstraat 10 en Soldaat van Oranje. "Maar mijn grootste passie is het theater", lacht ze. Haar scherpe zintuigen hielpen haar tijdens het acteren te timen en te improviseren. Tot die ene dag tijdens de repetitie...

"We waren in repetitie voor een theaterstuk", vertelt Bruni. "Maar ik kon de aanwijzingen van de regisseur niet goed volgen. Ik vond dat hij helemaal niet duidelijk sprak en ik ergerde me daar aan. Ik dacht: je weet toch wel dat je duidelijk moet praten? Maar niemand anders leek er last van te hebben. En tijdens de repetities daarna had ik hetzelfde probleem. Ik dacht: dit gaat niet goed."

Lachend: "Weet je wat ik toen gedaan heb? Ik heb een hoortoestel van een vriendin geleend en die maar gewoon op mijn linkeroor gezet. Maar dat was natuurlijk geen doen. Ik besloot dat ik toch echt een professioneel advies nodig had." Bruni liep al snel een winkel binnen. Maar dat ging niet zoals ze hoopte.

"Ik kreeg van een audicien een paar dingen in mijn oren... ik dacht dat ik gek werd toen ik naar buiten liep. Er kwam zo'n herrie binnen. Ik werd helemaal duizelig en zelfs wagenziek in de tram. Ik heb ze zo snel mogelijk teruggebracht."

Ampli-energy

Maar opgeven was geen optie. "Ik wilde goed blijven presteren op het podium.  En natuurlijk wilde ik ook gewoon gezellig kunnen blijven meepraten tijdens bijvoorbeeld een verjaardag of een potje golf."

Via kennissen kwam Bruni uiteindelijk bij Beter Horen terecht. Daar werd ik direct herkend, dus dat was een leuke start! Maar bovenal had ik meteen een klik met de audicien. Hij nam ruim de tijd voor me en luisterde vooral eerst eens goed wat ik nu precies wilde. Pas daarna gingen we een test doen."

Na een tijdje een verzekerd toestel te hebben gehad, koos Bruni toch voor de beste technologie met de ampli-energy. "Ik vond het fantastisch dat het toestel gewoon in de lader kan. Geen gedoe met batterijtjes. Het toestel was ook nog eens klein en licht. Ik kon 'm amper voelen in m'n oor. Natuurlijk wilde ik het allemaal wel eerst eens rustig uitproberen. Dat was gelukkig geen probleem."

Weer genieten van geluid

Het duurde niet lang voor Bruni weer terug was in de winkel. "Ik wilde ze direct hebben", lacht ze. "Tijdens haar proefperiode ontdekte Bruni de voordelen van de nieuwste technologie. "Ik was verbaasd over het zuivere geluid, ik had al snel het idee dat ik mijn oren vergeten was als ik ze niet droeg", lacht ze. "In het theater of gewoon tijdens een gezellig etentje, ik hoor alles precies zoals ik het wil horen."

"Ik kan met deze toestellen niet alleen beter horen, ik kan echt weer echt genieten van geluid. Ik ben daardoor weer helemaal mezelf. Dat is voor mij de grootste winst!"

Vrijblijvend proberen

Wilt u, net als Bruni, de ampli-energy eens vrijblijvend proberen?

Maak een afspraak
Meer weten over de ampli-energy? Lees verder
Vorige
Volgende

Onze klanten

Lees de verhalen van onze klanten. Hoe kwamen zij bij Beter Horen terecht?
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel