image

De nieuwste draadloze technieken

Is een hoortoestel met Bluetooth iets voor u?

Dat een hoortoestel meer is dan alleen een simpele versterker, dat wist u vast wel. Maar wist u ook dat er tegenwoordig hoortoestellen bestaan met een computerchip zo krachtig dat zij draadloos te besturen zijn via bluetooth? Deze techniek ontwikkelt zich alsmaar verder, en is wat ons betreft van absolute meerwaarde voor hoortoesteldragers.

 

De voordelen van Bluetooth

 

Bluetooth hoorapparaten bieden de gebruiker namelijk meerdere voordelen. Via een gemakkelijk te gebruiken app kan bijvoorbeeld het volume van het toestel ingesteld worden. Ook zijn er mogelijkheden om verschillende programma’s of geluidssituaties voor te programmeren, zodat de toestellen zich automatisch aanpassen. Hierdoor is de geluidsbeleving nog natuurlijker en wordt het gemakkelijker om goed te horen in lastige situaties zoals in een drukke omgeving. Muziek, televisie en telefoongesprekken kunnen rechtstreeks naar de toestellen gezonden worden, zodat het geluid kristalhelder direct in het oor binnenkomt. Sommige hoortoestellen zijn speciaal ontwikkeld voor bediening met een app op de iPhone, iPod of iPad. Anderen zijn voor alle smartphones geschikt. Er zijn verschillende fabrikanten op de private markt die bluetooth hoortoestellen produceren, zoals de Oticon OPN, Widex BEYOND en de Phonak Belong Direct. Wij lichten er één hieronder uit, maar uw Beter Horen audicien vertelt u natuurlijk graag over alle verschillende mogelijkheden.

 

Het ReSound LiNX 3D Bluetooth hoortoestel

 

De ReSound LiNX 3D hoortoestellen van de Deense fabrikant GN Hearing bieden een zeer goede geluidskwaliteit. Dit toestel bootst het goed werkende oor na door gebruik te maken van Binaurale Directionaliteit III en Spatial Sense. Deze technieken zorgen ervoor dat beide oren beter op elkaar worden afgestemd waardoor u beter kunt horen waar geluid vandaan komt. Hierdoor neemt u niet alleen omgevingsgeluiden beter waar, ook gesprekken in een lawaaierige omgeving worden gemakkelijker. U ervaart een helder, natuurlijk geluid en kunt geluid uit elke richting horen. In rumoerige situaties wordt spraak beter verstaan zónder het omgevingsgeluid uit te schakelen. Geluiden blijven zo hoorbaar zonder storend te zijn. Met de bijbehorende app kunt u altijd en overal het geluid aanpassen. Telefoongesprekken, de routeplanner of muziek wordt bij dit ‘Made for iPhone’ hoortoestel direct naar de hoortoestellen gezonden. Bij geselecteerde Android smartphones is dit mogelijk met tussenkomst van een Telefoonclip+.

 

Kenmerken van de ReSound LiNX 3D

 
  • Diverse fraaie in- en achter-het-oor modellen voor ieder type gehoorverlies (IHO/AHO)
  • Met de uitstekende geluidskwaliteit hoort u meer dan u ooit had durven dromen en kunt u beter verstaan
  • Eenvoudige, draadloze bediening met de ReSound Smart 3D app voor iPhone, iPad, iPod en geselecteerde Android toestellen, waarmee met één simpele druk op de knop de gewenste instelling gerealiseerd wordt.
  • Telefoongesprekken, muziek of andere audio wordt van iPhone, iPad en iPod direct naar de hoortoestellen gestreamd. Bij Android wordt hiervoor de Telefoonclip+ ingezet.
  • Compatibel met alle draadloze accessoires van ReSound, zoals de TV-streamer en de MultiMic waarmee sprekers op afstand bij bijv. lezingen goed worden verstaan. Het geluid wordt direct in de hoortoestellen ontvangen.
 

Fiscaal voordeel

 

Hoewel draadloze Bluetooth hoortoestellen (nog) niet onder het hoorprotocol vallen, en dus niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar, zijn ze wel aftrekbaar van de belasting. Hoe groot uw fiscale voordeel is, hangt onder andere af van uw inkomen. Hoe dit precies in elkaar zit, leggen we hier uit. Wilt u meer weten over bluetooth hoortoestellen? Maak dan een afspraak met een van onze audiciens bij een Beter Horen winkel bij u in de buurt.

 

De ReSound LiNX 3D™ past zich volledig aan uw levensstijl aan. Dát noemen we nu Smarthoren!

Wilt u bij de LiNX dragers van Nederland horen? Wees er snel bij en maak een vrijblijvende afspraak!

 

In deze video vertellen gebruikers van de Linx 3D over hun ervaringen.
Meer weten? Wij vertellen u graag meer over dit slimme hoortoestel.