"Ik kan eindelijk mezelf zijn"

Jun, 03, 2022

Frances (35) wist al haar hele leven dat ze graag lerares wilde zijn. Lange tijd dacht ze dat die droom niet kon uitkomen. Tot ze twee jaar geleden in onze winkel in Hendrik-Ido-Ambacht kennismaakte met de ampli-energy P. “Er is echt een wereld voor mij opengegaan. Ik kan weer zelfverzekerd deelnemen aan het sociale leven.”

Wil jij ook volop genieten van het leven? Maak een gratis afspraak

Sinds jeugd hoortoestellen gebruikt

Gehoorproblemen zitten bij Frances in de familie. Ze weet niet anders dan dat ze niet goed kan horen. Op jonge leeftijd leerde ze daarom liplezen. “Toen ik 17 was, begon ik toch met hoortoestellen. Destijds wilde ik aan het werk als kapper en daarvoor had ik meer nodig dan liplezen.” Frances probeerde verschillende toestellen uit, maar kon eigenlijk nooit een goede vinden. “Vaak werkten de toestellen de eerste maanden goed, maar ontstonden er daarna allerlei problemen.” Heel frustrerend, vertelt Frances. “Het maakte me heel onzeker dat ik niet goed kon deelnemen aan de maatschappij. Ik voelde me gehandicapt en had tevens veel pijn in mijn oren door de luide omgeving.”

Het beste product en een service op maat

Dat moet toch anders kunnen, dacht Frances toen ze de Beter Horen winkel in Hendrik-Ido-Ambacht binnenstapte. Ze vertelde geëmotioneerd haar verhaal en vroeg om het beste product wat er beschikbaar was. “Ik voelde me meteen gehoord. De audicien stelde allerlei vragen en stelde me gerust.” Ze mocht de ampli-energy P uitproberen: het toestel dat door consumenten is gekozen tot Product van het Jaar 2022. Ook voor Frances bleek dit dé perfecte oplossing. De audicien stelde het toestel helemaal af op mijn wensen en liet me een liedje horen. Ik hoorde muziek zoals ik nog nooit eerder had gedaan. Wauw!” Deze persoonlijke benadering van de specifieke behoeften van iedere klant is een goed voorbeeld van de service op maat van Beter Horen.  

Voor de klas

Inmiddels gebruikt Frances de ampli-energy P al twee jaar. Ze kan daarmee 80% goed horen; het maximaal haalbare voor haar. “Ik ben zo dankbaar voor alle mooie geluiden en bijzondere momenten die ik nu ervaar. Er gaat letterlijk een wereld voor mij open.” Haar droom om lerares op een basisschool te worden is helemaal uitgekomen. “Ik kan de kinderen in de klas goed horen, aanschuiven in de koffieruimte en deelnemen aan vergaderingen. Zelfs geroezemoes achter in de klas kan ik nu opmerken haha.”

“In mezelf geïnvesteerd”

Maar ook in haar privéleven heeft Frances heel veel profijt van haar hoortoestel. Ze kan veel fijner met vrienden afspreken, een voetbalwedstrijd bezoeken, maar vooral: haar eigen kinderen goed verstaan. “We kunnen nu samen liedjes zingen, omdat ik de tekst goed kan verstaan. Ik heb het gevoel dat ik nu pas echt goed voor mijn kinderen kan zorgen.” Het hoortoestel levert haar ook nieuwe inzichten op. “Ik hoor mijn dochter nu snurken in haar slaap. Nooit geweten dat ze dat deed!” Al met al is de ampli-energy P het beste wat Frances kon overkomen. “Ik heb in mezelf geïnvesteerd en daardoor voel ik me nu gelukkiger dan ooit!”

Maatwerk

Beter Horen zet uw persoonlijke hoorwensen centraal. U krijgt zorg die is afgestemd op uw unieke wensen waardoor u weer hoort zoals u wilt horen. De audicien kijkt samen met u naar de ideale hoorsituatie en stemt hier de hooroplossing op af.

Beter Horen biedt een proefperiode aan zodat u er vrijblijvend achter kunt komen of onze hooroplossing bij uw leven past. Wilt u ook een hoortoestel vrijblijvend uitproberen?

Ook profiteren van service op maat? Maak een gratis afspraak
Vrouw met hoortoestellen

Wilt u weten waarom Frances voor onze winnende ampli-energy P heeft gekozen? Bekijk hier haar verhaal

Meer weten over de ampli-energy P? Bekijk het hier
Vorige
Volgende

Onze klanten

Lees de verhalen van onze klanten. Hoe kwamen zij bij Beter Horen terecht?
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel