Het verhaal van Ruud Mijnans

"Ik wilde lange tijd niet toegeven."
Jun, 20, 2019

Als gymleraar hamerde Ruud Mijnans op gezondheid en fitheid. Zijn eigen hoorfitheid liet hem echter tot zijn grote frustratie langzaamaan in de steek. "Ik vond mezelf nog veel te jong voor hoortoestellen."

Fitheid vs hoorfitheid

Voor Ruud Mijnans is niets fijner dan het geluid van een stuiterende volleybal, een perfecte landing op de mat of een paar trippelende sportschoenen. Sportleraar Ruud was dagelijks bezig met de gezondheid van zijn leerlingen. Het vele schreeuwen en de slechte akoestiek van de gymzaal putte zijn oren echter uit.

"Op mijn 40e begonnen mijn hoorproblemen", vertelt Ruud. "Ik merkte het in de communicatie thuis én in de lessen met mijn leerlingen."

Lachend: "Ik dacht dat ik de leukste leraar van de school was. Ik gaf soms antwoord op vragen van leerlingen, waarna de hele groep in lachten uibarstte. Bleek ik ze gewoon totaal verkeerd te verstaan."

Toch duurde het lange tijd voor Ruud de stap naar een audicien waagde. "Ik heb ongeveer 6 jaar gewacht. Vooral omdat ik zo bezig was met mijn gezondheid. Ik voelde me nog jong, maar mijn gehoor werd minder en ik moest ook een leesbril. Ik wilde nog niet toegeven aan het ouder worden."

Een verbeterd gehoor

Pas na herhaaldelijk aandringen van zijn dochters stapte Ruud uiteindelijk toch bij Beter Horen naar binnen. "Ik hoorde veel positieve berichten over Beter Horen, dus dat was mijn eerste keuze", vertelt Ruud. "Ik was blij met de goede, professionele hulp en de extra service."

Maar bovenal geniet Ruud van zijn verbeterde gehoor. "De sociale contacten, mijn werk voor de klas, het heeft allemaal een flinke boost gehad. Wat ik bovendien ook 'bemoedigend' vind is dat zelfs jongeren met gehoorproblemen makkelijker de weg naar de audicien weten te vinden. Een goed gehoor is belangrijk in iedere leeftijdscategorie!"

Waarom wij maatwerk belangrijk vinden Ontdek meer

Kies net als Ruud voor Beter Horen

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende hoortest.

Maak een afspraak
Man met hoortoestel lacht
Vorige
Volgende

Onze klanten

Lees de verhalen van onze klanten. Hoe kwamen zij bij Beter Horen terecht?
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel