Soorten hoortoestellen

Wij bieden u een reeks hooroplossingen met de meest geavanceerde technologie.

In-het-oor hoortoestellen - IHO

Comfortabel en discreet.

In het oor hoortoestellen (ITE: In-the-ear) zijn kleine hoortoestellen met de nieuwste digitale technologie in een behuizing die perfect in het oor past. De geavanceerde apparaatjes zijn dankzij hun kleine formaat bijna onzichtbaar.

Ontdek IHO
Zoom in Zoom uit

Luidspreker-in-het-oor - LIHO

Strakker en slanker.

Luidspreker-in-het-oor-hoortoestellen (RIC: Receiver-in-ear) zijn strak en slank en bieden de ondersteuning die nodig is. De hoge geluidskwaliteit maakt dit onopvallende toestel erg populair.

Ontdek LIHO
Zoom in Zoom uit

Achter-het-oor hoortoestellen - AHO

Perfecte pasvorm met gemak

Achter-het-oor hoortoestellen (BTE: Behind-the-ear) worden steeds strakker en slanker, zonder aan technologische kracht te verliezen. Dankzij het op maat gemaakte oorstukje bieden deze toestellen een perfecte pasvorm.

Ontdek AHO
Zoom in Zoom uit
Probeer vrijblijvend uit Maak een gratis afspraak

Welke soort hoortoestellen zijn het beste?

Het is belangrijk om te weten dat er niet een 'beste' hoortoestel bestaat. De keuze voor een hoortoestel hangt af van het type gehoorverlies, uw levensstijl en wensen. Het beste hoortoestel voor u, kan voor een ander minder goed passen.  Bij Beter Horen bieden we een reeks hoortoestel met de meest geavanceerde technologie voor elke situatie. Maak een afspraak met onze audicien om te kijken wat het best bij u past.

Vergelijking: Wat zijn de verschillen?

De verschillen in hoortoestellen zitten in styling, functies en technologie. Zo is een in-het-oor hoortoestel (IHO) vrijwel onzichtbaar en voorzien van de nieuwste technologie. Bij de luidspreker-in-het-oor hoortoestel (LIHO) wordt het luidspreker rechtstreeks in de gehoorgang geplaatst. Dit in tegenstelling tot het achter-het-oor hoortoestel (AHO). De LIHO verschilt van de AHO doordat het zichtbare gedeelte kleiner is en daarmee minder opvalt. Ook is de manier van zenden anders. De AHO hoortoestellen zitten achter het oor. Met een dun slangetje verzendt deze geluid naar het oorstukje in het oor.

Welk soort hoortoestel is geschikt voor mijn gehoorverlies?

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen voor verschillende maten van gehoorverlies. We zetten ze voor u op een rijtje:

  • In-het-oor hoortoestel (IHO/ITE): dit hoortoestel zit volledig in uw gehoorgang en wordt veel gebruikt als u een ruime gehoorgang heeft. Deze is geschikt voor gemiddelde gehoorproblemen.
  • Luidspreker-in-het-oor hoortoestel (LIHO/RIC/RITE): deze komt in Nederland het meest voor. Door het ultra dunne buisje is het LIHO-toestel bijna onzichtbaar. Het wordt veel gebruikt bij matig en gemiddeld gehoorverlies.
  • Achter-het-oor hoortoestel (AHO/BTE) : deze wordt veelal gebruikt bij een milde tot zware vorm van gehoorverlies. Door middel van een slangetje is het kastje achter uw oor verbonden met het oorstukje in uw oor.

 

In-het-oor gehoorapparaat

Dit hoortoestel bestaat uit een op maat gemaakte behuizing waar alle onderdelen van het gehoorapparaat in zitten. Daardoor is het hoortoestel heel compact en valt het nauwelijks op. Het in-het-oor hoortoestel (IHO) is voorzien van de nieuwste technologie en kan worden aangepast op uw individuele behoeften.

Voor wie is een in-het-oor gehoorapparaat bedoeld?

Het in-het-oor hoortoestel is geschikt wanneer u een ruime gehoorgang heeft en last heeft van gemiddeld gehoorverlies.

Verschillende soorten in-het-oor hoortoestellen

Onder de In-Het-Oor-hoortoestellen (IHO) kunt u ook kiezen uit 4 verschillende soorten: 

  • Onzichtbaar in de gehoorgang (IIC: Invisible in the Canal): Dit is de allerkleinste variant. Deze hoortoestellen zitten diep in het oor met een nylon draad die zichtbaar is.  
  • Geheel in de gehoorgang (CIC: Completely in the Canal): Dit zijn kleine hoortoestellen die enigszins zichtbaar zijn aan het begin van de gehoorgang. Deze hoortoestellen kunnen via bluetooth verbinden met andere apparaten zoals uw smartphone.
  • In de gehoorgang (ITC: In the Canal): Deze hoortoestellen zijn klein, maar zichtbaar aan het begin van de gehoorgang. Deze hoortoestellen kunnen via bluetooth verbinden met andere apparaten zoals uw smartphone.
  • In de oorschelp (ITE: In the Ear): Deze hoortoestellen zijn een slag groter en zichtbaar in de oorschelp. Deze hoortoestellen kunnen via bluetooth verbinden met andere apparaten zoals uw smartphone. Vanwege de grootte kunnen deze hoortoestellen ook beschikken over een oplaadbare accu.

Voordelen van in-het-oor gehoorapparaten

  • Bijna onzichtbaar; 
  • bij Beter Horen kunt u een kleur kiezen die perfect op uw huidskleur aansluit; 
  • op maat gemaakt;
  • voorzien van de nieuwste technologieën. 

Nadelen van in-het-oor gehoorapparaten

  • Zo klein dat mensen met handproblemen ze lastig kunnen vastpakken en in- en uitdoen; 
  • gevoeliger voor reparaties door ophoping van oorsmeer; 
  • vergt meer onderhoud. 
  • Door de kleine behuizing is er soms geen bluetooth mogelijk 

Achter-het-oor gehoorapparaat

Bij het achter-het-oor hoortoestel (AHO) zit de behuizing achter uw oor. Deze is verbonden met een doorzichtig slangetje naar een op maat gemaakt oorstukje in uw gehoorgang.

Voor wie is een achter-het-oor gehoorapparaat bedoeld?

U kunt het achter-het-oor hoortoestel gebruiken bij elk soort gehoorverlies. Dit zijn de meest krachtige hoortoestellen. 

Voordelen van achter-het-oor gehoorapparaten<

  • Grote en krachtige batterij of een grote oplaadbare accu; 
  • makkelijk te onderhouden; 
  • voor alle categorieën van gehoorverlies; 
  • bij Beter Horen kunt u een kleur kiezen die perfect op uw huidskleur aansluit. 
  • Bijna altijd te verbinden via bluetooth 

Nadelen van achter-het-oor gehoorapparaten

  • Opvallender dan andere hoortoestellen;
  • minder passend wanneer u een bril draagt.

Luidspreker-in-het-oor gehoorapparaat

Het luidspreker-in-het-oor hoortoestel (LIHO) is vergelijkbaar met het achter-het-oor hoortoestel. Bij de LIHO plaatsen we de luidspreker in de gehoorgang. Hierdoor is de luidspreker-in-het-oor bijna onzichtbaar. 

Voor wie is een luidspreker-in-het-oor gehoorapparaat geschikt?

Bijna iedereen kan het luidspreker-in-het-oor gehoorapparaat dragen. Alleen als u heel slechthorend bent is dit geen goede keuze. 

Voordelen van luidspreker-in-het-oor gehoorapparaten

  • Compact en nauwelijks zichtbaar; 
  • geschikt voor vrijwel iedereen; 
  • gemakkelijk in te doen met één hand; 
  • technologische functies zoals bluetooth mogelijk; 
  • kan zowel oplaadbaar als met batterijen die lang meegaan; 
  • bij Beter Horen kunt u een kleur kiezen die perfect op uw huidskleur aansluit. 

Nadelen van luidspreker-in-het-oor gehoorapparaten

  • Het slangetje (luidspreker) kan verstopt raken door oorsmeer;
  • lastiger onderhouden.

Welke gehoorapparaten zijn het beste?

Kenmerken van de beste gehoorapparaten zijn een hoge geluidskwaliteit, draagcomfort, nieuwe technologische functies en een lange batterijduur. Toch bestaat er niet één perfect hoortoestel voor iedereen. Het hoortoestel dat voor u het beste werkt zit hem in uw type gehoorverlies, uw behoeften en uw gehoorgang. Het komt dus neer op individueel maatwerk. Maak een afspraak bij een van onze audiologen om te kijken wat voor u de beste hooroplossing is.

 

Probeer vrijblijvend uit Maak een gratis afspraak

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel