De kosten van een gehoorapparaat

Wat kost een hoortoestel?

De kosten van een hoortoestel hangen af van een aantal factoren, zoals het type gehoorapparaat, de mate van gehoorverlies en uw zorgverzekering. We leggen u graag het verschil uit tussen de verschillende gehoorapparaten en de verschillen in prijzen en vergoeding.

Probeer vrijblijvend uit Maak een gratis afspraak

Gehoorapparaten met vergoeding

Bij Beter Horen bieden we allerlei hoortoestellen aan die in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar. De vergoeding hangt bijvoorbeeld af van de mate van uw gehoorverlies. Als u aan één oor minstens 35 dB gehoorverlies heeft, dan heeft u recht op een (gedeeltelijke) vergoeding voor hoortoestellen als u de afgelopen vijf jaar niet eerder een vergoeding hebt ontvangen hiervoor. Deze vergoeding bedraagt doorgaans 75% van het aankoopbedrag. U betaalt in dat geval zelf uw wettelijke eigen bijdrage (25%) én uw (eventueel resterende) eigen risico. Bent u aanvullend verzekerd? Dan kan uw vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage oplopen tot 100%.

Wanneer betaalt u geen eigen risico voor gehoorapparaat?

Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis, Zilveren Kruis ZieZo, De Friesland, FBTO, Interpolis, en ProLife? Dan betaalt u geen eigen risico. Bij Beter Horen kunt u altijd terecht voor een goede hooroplossing, waar u ook verzekerd bent. Wij hebben immers afspraken gemaakt met vrijwel alle zorgverzekeraars. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw zorgverzekeraar, uw gekozen polis en de categorie waar in u valt.

Het hoorprotocol

Beter Horen volgt het zogenaamde hoorprotocol. Op basis van een hoortest en een vragenlijst wordt u een hoortoestel uit een bepaalde categorie aangeboden. Er zijn in totaal vijf categorieën. De categorie wordt bepaald op basis van de complexiteit van het gehoorverlies. Kiest u een hoortoestel uit deze aanbevolen categorie, dan krijgt u een goede hooroplossing die u helpt weer beter te horen. Deze bevatten vaak niet de nieuwste technieken. Veel zorgverzekeraars staan toe dat u zelf de keuze maakt voor een hoortoestel uit een hogere categorie dan aanbevolen. U behoudt dan de vergoeding die hoort bij de aanbevolen categorie en betaalt de meerkosten zelf. Deze meerkosten zijn onder voorwaarden aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Meer weten over vergoedingen? Lees verder

Hoortoestellen uit het topsegment

Wilt u een hoortoestel met de nieuwste technologie? Het meest zuivere geluid? Of een hoortoestel dat zo klein is dat niemand 'm kan zien? Dan komt u terecht in ons topsegment. Bij een aantal zorgverzekeraars kunt u ook voor deze nieuwste, meest geavanceerde hoortoestellen een gedeeltelijke vergoeding ontvangen. Ook bestaan er interessante belastingvoordelen. Informeer ernaar bij uw audicien en/of de Belastingdienst.

 

Vrouw doet in het oor (IHO) hoortoestel uit

Hoortoestel gratis proberen?

Bij Beter Horen krijgt u een hoortoestel, volledig afgestemd op uw gehoor, een tijdje gratis en vrijblijvend op proef. Zo kunt u zelf ervaren of het iets voor u is voordat u tot koop overgaat.

Overige kosten hoortoestellen

Hoewel de kosten voor een hoortoestel per persoon verschillen, zijn er een aantal zaken die voor iedereen met een hoortoestel handig zijn om te weten. Bijvoorbeeld met welke extra kosten u rekening kunt houden.

Hoortoestel onderhoudskosten

U draagt u hoorapparaat een groot deel van de dag. Iedere dag. Dat laat nu eenmaal sporen na. Goed onderhoud is daarom belangrijk voor uw hoortoestel. Wij bieden u alles wat u nodig heeft om uw toestel in topconditie te houden. Bekijk onze schoonmaakproducten of bestel ze in de webshop.

Hoortoestel batterijen kosten

Uw hoortoestel wordt afgeleverd met batterijen. Dit is onderdeel van de vergoeding/aanschafprijs. Bij gebruik van het toestel moeten de batterijen geregeld vervangen worden. Het verschilt per persoon en per type hoortoestel hoe vaak dit moet gebeuren. Sommige verzekeraars bieden via een aanvullende verzekering een vergoeding op hoortoestelbatterijen. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar. Zo niet, dan kunt u de kosten ervan aftrekken van de belastingdienst. Bovendien bieden wij ook oplaadbare hoortoestellen. Dan kunt u helemaal gedag zeggen tegen batterijen!

Hoortoestelverzekering kosten

Er kan (helaas) altijd iets gebeuren met uw hoortoestel. Denk aan diefstal, verlies of onherstelbare schade. U kunt bij Beter Horen de vervangingsverzekering afsluiten. Dan bent u altijd zeker van een vervangend hoorapparaat en wordt de afhandeling met de verzekering voor u geregeld. Wel zo gemakkelijk!

Hoe lang gaat een hoortoestel mee?

Een hoortoestel gaat gemiddeld drie tot zeven jaar mee. Let wel; de levensduur van een hoortoestel is sterk afhankelijk van hoe u het apparaat behandelt. Zo is het heel belangrijk om het hoortoestel regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Beter Horen denkt graag met u mee. Zo is er de mogelijkheid om uw hoortoestel te verzekeren tegen verlies, diefstal of onherstelbare schade. 

Waar kunt u een gehoorapparaat kopen?

Een hoortoestel dient door een audicien volledig afgestemd te worden op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Het gehoor is immers van iedereen anders. Daarom is het bij Beter Horen niet mogelijk om online een hoortoestel te kopen. We verwelkomen u graag in een van onze winkels om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maak hier een afspraak.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel