Hoe werkt een hoortoestel?


Als u last heeft van gehoorverlies, kunt u bepaalde geluiden niet meer horen. Een gehoorapparaat versterkt die geluiden, zodat u ze weer goed hoort. Maar hoe werkt dat eigenlijk?  
 

Tegenwoordig is veel mogelijk

Bij de keuze van een hoortoestel is de kwaliteit van het geluid natuurlijk van groot belang. Die is met de komst van digitale technieken aanzienlijk verbeterd. Vroeger versterkte een hoorapparaat alles of niets. Dat is nu gelukkig anders. Moderne hoortoestellen kunnen we met de computer perfect afstemmen op uw persoonlijke geluidsbeleving. En daar gaan we mee door tot u helemaal tevreden bent.
 

Gemaakt om van geluid te genieten

Elk hoortoestel bestaat uit een microfoon, versterker en luidspreker. De microfoon zet geluid om in een elektrisch signaal. Dat gaat naar een computerchip. Die versterkt zacht geluid en onderdrukt de harde geluiden. Zo beschermt een gehoorapparaat uw oren, door harde geluiden te filteren. En dat merkt u. Het resultaat is een hoortoestel op maat, waarmee u beter hoort en weer kunt genieten van de mooie geluiden om u heen.
 

Uw gehoor verdient aandacht

Een hoortoestel uit de fabriek is een halffabrikaat. Het is nog niet af. Eerst moet de audicien het nauwkeurig afstellen op uw persoonlijke gehoor. Dat doen we tot in de kleinste details, zodat u hoort wat ú wilt horen. En dan? Dan krijgt u een paar weken de tijd om te proberen hoe het voelt. Zonder kosten, zonder verplichtingen. Welkom bij Beter Horen!
 

Ervaar zelf hoe een hoortoestel werkt

U heeft vast wel eens ervaringen gehoord van vrienden of familieleden die een hoortoestel dragen. Toch werkt niets beter dan zelf te ervaren hoe een hoortoestel uw leven kan verbeteren. Wilt u dat eens proberen? Ontdek hoe het voelt om weer beter te horen.      Meld u aan voor een vrijblijvende proefperiode

Hoortoestellen informatie

In deze video informeert onze audicien u over de mogelijkheden en soorten hoortoestellen.
Soorten hoortoestellen