Hoortoestel verzekering en vervanging

Uw hoortoestel vervangen of verzekeren

Draagt u een hoortoestel maar merkt u toch dat u niet alles even goed hoort? Of heeft u inmiddels andere wensen? Het kan ook zijn dat uw toestel inmiddels aan vervanging toe is. Ontdek welke mogelijkheden er zijn om de komende jaren hoorplezier te blijven ervaren.

Uw hoortoestel vervangen

Beter Horen denkt graag met u mee

Er kunnen verschillende aanleidingen voor u zijn om eens te kijken naar een andere hooroplossing. Voorop staat dat u weer kiest voor een toestel dat past bij uw hoorwensen en hierbij adviseren we graag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen u alles vertellen over de nieuwste hoortoestellen. die u draadloos met uw smartphone bedient, oplaadbaar zijn of zelfs geheel onzichtbaar in het oor kunnen worden gedragen. De geluidskwaliteit van de nieuwste modellen is superieur en makkelijk af te stemmen op wisselende situaties. Ook kunt u telefoongesprekken en muziek direct via uw hoortoestel beluisteren. 

Draagt u op dit moment een hoortoestel dat vergoed is door uw zorgverzekeraar? Dan heeft u twee keuzes:

 • U zoekt een nieuw hoortoestel die niet hoeft te voldoen aan de regels van het hoorprotocol. U heeft dan maximale keuzevrijheid, kunt eerder een nieuw hoortoestel uitzoeken en de aanschaf van het hoortoestel gaat niet ten koste van het eigen risico. 
 • De andere mogelijkheid is weer een hoortoestel te dragen die aan de richtlijnen voldoet die de zorgverzekeraars opstellen. In dat geval controleren we eerst of uw huidige toestel nog voldoet. En of er sprake is van toegenomen gehoorverlies. Blijkt dat het geval, dan adviseren wij u uiteraard over een nieuwe oplossing. U heeft recht op vergoeding wanneer uw huidige gehoorapparaat na tenminste vijf jaar niet meer de versterking biedt die u nodig heeft. Ook als u geen klachten heeft, is het trouwens verstandig om uw gehoor eens in de vijf jaar te laten testen.
Meer weten over verzekeringen? Maak een afspraak

Hoortoestel verzekeren

De Beter Horen vervangingsverzekering

U wilt vertrouwen op uw hoortoestel. Logisch dat u er zuinig op bent. Maar wat nu als het door een ongelukje beschadigt? Of als u het kwijtraakt? Daarvoor is er onze vervangingsverzekering. Daarmee zit u bij Beter Horen nooit lang zonder hoortoestel.  U ontvangt namelijk snel een nieuw gehoorapparaat bij onherstelbare schade of verlies.

Met de via Beter Horen tot stand gekomen vervangingszekering bij verzekeraar Zurich Insurance PLC is uw hoortoestel maximaal vijf jaar lang verzekerd. Bij verlies, diefstal of onherstelbare schade zal Beter Horen uw hoortoestel zo snel mogelijk in nauw overleg met u vervangen door hetzelfde type of door een technisch gelijkwaardig toestel. Uw audicien stelt uw nieuwe toestel weer helemaal in volgens uw wensen. U hoeft dus niet opnieuw te wennen en u kunt weer op dezelfde manier genieten van geluid als u gewend was. De hoogte van de vergoeding die u krijgt voor uw nieuwe hoortoestel, hangt af van het aantal maanden dat het hoortoestel al in uw bezit is.

Percentage van de aanschafprijs vergoed

Periode na aanschaf hoortoestel | Percentage van de aanschafprijs vergoed

 • 0 tot 12 maanden | 80%
 • 12 tot 24 maanden | 65%
 • 24 tot 36 maanden | 50%
 • 36 tot 48 maanden | 40%
 • 48 tot 60 maanden | 30%

Voordelige verzekering van uw hoortoestellen bij de aankoop

Indien u de verzekering van uw hoortoestel tijdens de aankoop regelt, dan is het toestel na de doorgaans automatische acceptatie van de verzekeraar, op basis van vooraf door Beter Horen met de verzekeraar afgesproken procedures, vanaf de eerste dag goed verzekerd. U bent dan verzekerd voor één schadegeval.

Hoe werkt de gehoorapparaat verzekering bij diefstal of verlies?

Bij diefstal en verlies doet u eerst aangifte bij de politie, al dan niet digitaal. In dat geval is er namelijk een proces-verbaal nodig om de schade te claimen. Meld het ook meteen bij uw Beter Horen winkel. Uw audicien zorgt direct voor het aanmeten van het in samenspraak met u uitgekozen nieuwe hoortoestel en hij/zij zal de verzekeringsclaim bij de verzekeraar indienen, volgens soepele, vooraf door Beter Horen met de verzekeraar afgesproken procedures. Daar heeft u zelf geen omkijken naar. Het is belangrijk dat u de schade ook meteen opgeeft aan uw inboedel- of reisverzekering. Indien u daar ook een uitkering van ontvangt, gaat deze voor op de vergoeding van uw vervangingsverzekering.

Belangrijk om te weten over de hoortoestellenverzekering

 • Alleen voor hoortoestellen die u koopt bij Beter Horen.
 • De verzekering gaat in na de premiebetaling en doorgaans automatische acceptatie door de verzekeraar.
 • Geldig vanaf de aankoopdatum tot maximaal 5 jaar.
 • Alleen Beter Horen mag het nieuwe hoortoestel of hulpmiddel leveren.
 • U betaalt bij schade een eigen risico volgens een staffel.

Brochure Vervangingsverzekering

Download onze brochure voor alle informatie over de vervangingsverzekering. 

Download
.pdf PDF
4MB 4.61 mb

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel