image

Gehoor en gehoorverlies

Gehoorverlies

Gehoorverlies door natuurlijke slijtage vanwege ouder worden is een veel voorkomende oorzaak van gehoorverlies. Maar slechthorendheid kan ook door lawaai, medicijngebruik, oorontsteking, motorrijden en aandoeningen als Tinnitus en de ziekte van Menière ontstaan. Om gehoorverlies te leren herkennen en begrijpen hebben we de werking, oorzaken en symptomen voor u op een rij gezet.
Lees meer

Tinnitus

Een piep in het oor die nooit weg lijkt te gaan, een constante ruis of een vervelend gebrom.. wie last heeft van tinnitus kan er wanhopig van worden. Herkent u zich hierin? Dan bent u zeker niet de enige: maar liefst één op de tien Nederlanders heeft er in meer of mindere mate last van. Wij kunnen helpen de klachten te verminderen.
Lees meer

Ziekte van Ménière

Een aandoening aan het binnenoor die draaierigheid, gehoorverlies en oorsuizen veroorzaakt. Dat is kort gezegd de ziekte van Ménière. Maar er valt veel meer te vertellen over deze aandoening, die een enorme impact kan hebben op het leven van patiënten. Wat is het? Hoe komt het? En is er iets aan te doen? Beter Horen zet de feiten op een rij.
lees meer

Hyperacusis

Hyperacusis is overgevoeligheid voor normale alledaagse geluiden. Dit kan bijvoorbeeld het gekraak van een krant zijn of het geluid van de afzuigkap. Iemand met hyperacusis vindt deze geluiden zeer onaangenaam of zelfs pijnlijk. Soms met ingrijpende psychische en sociale gevolgen. De audicien van Beter Horen kan helpen een oplossing te vinden, zoals speciale oordoppen of een hoortoestel dat de harde geluiden afzwakt.
Lees meer

Doof aan één oor

Voor mensen die doof zijn aan één oor en daarnaast een horend oor hebben (goed of slechthorend) bestaat een bijzonder hoortoestel: het cros-hoortoestel.
Lees meer