Naar de kno-arts of naar de audicien?

De eerste stap bij gehoorverlies

Naar de kno-arts of naar de audicien?

Heeft u een vervelende ruis of een piepgeluid in uw oren? Merkt u dat uw gehoor achteruit gaat? Of heeft u regelmatig jeuk in uw oren? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Maar bij welke specialist kunt u terecht voor welk probleem?

De Beter Horen audiciens

Bent u 67 jaar of ouder? Dan is Beter Horen uw eerste aanspreekpunt. Ook wanneer u jonger bent, maar wel een hoortoestel draagt, kunt u ons contacteren.

Afspraak met een audicien

Al onze audiciens zijn StAr-gecertificeerde, deskundige hoorspecialisten. Zij zijn optimaal getraind om u te helpen met uw hoorproblemen. Ze adviseren en begeleiden wanneer uw gehoor wat minder wordt. Ze gaan samen met u op zoek naar de juiste oplossing

Iedere situatie is immers uniek en wensen kunnen nu eenmaal verschillen. U kunt bij onze audiciens terecht voor een gratis hoortest. Ook als u andere problemen hebt met uw gehoor of u wanneer u uw oren juist wilt beschermen tegen schade, kunt terecht bij ons.

Geen zorgen, wanneer u niet zeker weet of u bij ons terecht kunt voor een oplossing, kom dan evengoed gerust langs. Onze audiciens zullen u altijd verder op weg helpen en eventueel doorverwijzen naar een kno-arts.

De kno-arts

Bent u tussen de 18 en 67 jaar oud en hebt u hoorproblemen? Dan ben u bij de kno-arts aan het juiste adres. Wij kunnen u eventueel ook doorverwijzen naar de kno-arts. Deze kan ook vaststellen wat de reden is van uw gehoorverlies.

Neem contact op

Wanneer naar de kno-arts?

De kno (keel-neus-oor) arts houdt zich, zoals de naam al verklapt, bezig met het behandelen van aandoeningen aan keel, neus en oor. Wanneer het om het oor gaat, voert de kno-arts bijvoorbeeld correcties uit aan de oorschelp of behandelt hij aandoeningen aan de gehoorgang of het trommelvlies.

Onze hoorspecialisten werken nauw samen met kno-artsen om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Weet u niet zeker waar u terecht kunt voor uw hoorwensen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder of verwijzen u door.

Doorverwijzing kno-arts

De kno-arts voert tijdens de afspraak eerst een otoscopie uit. Daarin onderzoekt hij de gehoorgang, het trommelvlies en het middenoor. Als het nodig is meet hij het gehoor nauwkeurig door in een audiologisch onderzoek. De resultaten van deze test legt hij vast in een audiogram. Is het advies dat u een hoortoestel nodig hebt? Dan krijgt u een recept en een doorverwijzing naar één van onze audiciens.

Op basis van uw audiogram en recept vinden we bij Beter Horen vervolgens het hoorapparaat dat het best bij u past. Dat doen we als volgt:

  • We hebben adviesgesprek. Daarin kijken we naar het audiogram, het recept én staan we stil bij uw hoorwensen.
  • We stellen een Beter Hoorplan op.
  • U kunt gratis en vrijblijvend een hoortoestel proberen. 

StAr-gecertificeerde audiciens

Al onze audiciens zijn StAr-gecertificeerde, deskundige hoorspecialisten. Zij zijn optimaal getraind om u te helpen met uw hoorproblemen. Ze adviseren en begeleiden wanneer uw gehoor wat minder wordt. Ze gaan samen met u op zoek naar de juiste oplossing.

Iedere situatie is immers uniek en wensen kunnen nu eenmaal verschillen. U kunt bij onze audiciens terecht voor een gratis hoortest. Ook als u andere problemen hebt met uw gehoor of u wanneer u uw oren juist wilt beschermen tegen schade, kunt terecht bij ons.

Geen zorgen, wanneer u niet zeker weet of u bij ons terecht kunt voor een oplossing, kom dan evengoed gerust langs. Onze audiciens zullen u altijd verder op weg helpen en eventueel doorverwijzen naar een KNO-arts.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel