Gratis hoortest: online of in de winkel

Gratis hoortest

Bij Beter Horen kunt u altijd een gratis hoortest doen. Met onze online hoortest krijgt u binnen 5 minuten een indicatie van uw gehoor. Een professionele hoortest doet u bij een Beter Horen winkel bij u in de buurt, deze hoortest duurt 30 minuten. Maak hiervoor een afspraak. Of lees meer over onze hoortesten.

Boek een gratis hoortest Maak een afspraak

Online hoortest

Met een online hoortest weet u binnen 5 minuten hoe uw gehoor ervoor staat. De test geeft snel een beeld van de kwaliteit van uw gehoor. U luistert naar een aantal geluidsfragmenten en beantwoordt de vragen. Na deze online hoortest krijgt u direct een e-mail met een overzicht van uw resultaat en een passend advies.  

Hoortest door een audicien

Liever (ook) een deskundig en persoonlijk advies van een audicien? Laat uw gehoor vrijblijvend testen bij een Beter Horen winkel bij u in de buurt. Binnen 30 minuten weet u hoe uw gehoor ervoor staat. Onze audiciens geven u extra informatie en brochures. Zij vertellen u ook graag meer over slechthorenheid, de verschillende soorten hoortoestellen en hoorhulpmiddelen. Wilt u een professionele hoortest doen? 

Wat gebeurt er allemaal bij een hoortest?

De hoortest doet u bij ons in de winkel tijdens uw persoonlijke afspraak. De test duurt 30 minuten waarbij de audicien uw klachten, wensen en medische bijzonderheden bespreekt. Met een otoscoop bekijkt de audicien de uitwendige gehoorgang  en het trommelvlies. Hierdoor kan de audicien zien of u verstopte oren heeft door bijvoorbeeld een oorpropje. Na de otoscopie begint de screening van uw gehoor. In een geluidsdichte cabine krijgt u door een hoofdtelefoon verschillende piepjes te horen. U geeft telkens aan wanneer u een toon hoort.  

Uitgebreide gehoortest

Afhankelijk van de resultaten van uw hoortest kunt u een uitgebreidere hoortest afspraak maken. Samen met de audicien vult u een vragenlijst in over uw gehoor. De audicien neemt vervolgens een uitgebreide hoortest af. Tijdens deze hoortest krijgt u via de hoofdtelefoon verschillende toonhoogten en volumes te horen. Deze worden afgewisseld tussen uw linker- en rechteroor. Daarna wordt uw spraakverstaanvaardigheid gemeten. De audicien kan hierna een hoortoestel aanmeten, die gebaseerd is op uw persoonlijke wensen en behoeften. Aan het einde van deze afspraak krijgt u uw gepersonaliseerde Beter Hoorplan mee naar huis.

Hoortest bij kinderen tot 18 jaar

Heeft uw kind last van gehoorverlies? Kinderen tot 18 jaar worden altijd eerst door de huisarts naar een audiologisch centrum doorverwezen. Daar wordt het gehoor van uw kind gemeten en bepaald of uw kind eventueel een hoortoestel nodig heeft. Als dit het geval is, kunt u een afspraak maken bij een van onze winkels. 

Maak uw oren schoon voor de hoortest

Komt u langs voor een gehoortest? Heeft u veel last van oorsmeer? Dan kunnen wij helaas geen goede test doen. U kunt oorsmeer eenvoudig zelf verwijderen voordat u langs komt.

Maak een afspraak voor een hoortest Maak afspraak

Hoortest met een vragenlijst

Lukt het u niet om de online hoortest te doen of om naar de winkel te komen? Met onderstaande vragenlijst test u met 10 vragen uw gehoor. De hoortest in een Beter Horen winkel is natuurlijk veel uitgebreider. Toch geeft de hoortest met vragenlijst al een aardig beeld van uw gehoor.

Beantwoord de vragenlijst

Kies voor elke vraag het juiste antwoord [helemaal niet goed/niet goed/goed/zeer goed]:

  1. Hoe goed verstaat u iemand in een rustige ruimte? 
  2. Hoe goed verstaat u iemand in een rumoerige ruimte?      
  3. Hoe goed volgt u een gesprek in een groep mensen in een rustige ruimte?
  4. Hoe goed verstaat u iemand aan de telefoon?
  5. Hoe goed volgt u een toneelstuk, kerkdienst of lezing als u achterin zit?
  6. Hoe goed volgt u de televisie als deze niet hard staat?
  7. Hoe goed volgt u een gesprek in een groep mensen tijdens het eten?
  8. Hoe goed verstaat u een verkoopster in een drukke winkel? 
  9. Hoe goed hoort u thuis de deurbel?
  10. Hoe goed hoort u iemand van achteren aankomen?                              

Heeft u vooral 'Helemaal niet goed ' of 'Niet goed' geantwoord?
Het resultaat van uw test is onvoldoende. Mogelijk is dit een ander resultaat dan u had verwacht. Heeft u hier vragen of twijfels over? Bespreek de uitslag met een audicien van Beter Horen.

Heeft u voornamelijk 'Goed' of 'Zeer goed' geantwoord?
Het resultaat van uw test is goed. Heel fijn dat uw gehoor goed is. Had u een ander resultaat verwacht? U kunt uw gehoor uitgebreider testen in een Beter Horen winkel bij u in de buurt.

Vrijblijvend een hoorapparaat uitproberen

Benieuwd in welke mate een hoorapparaat uw gehoor verbetert? Bij Beter Horen kunt u een hoortoestel gratis uitproberen. Op deze manier krijgt u een goed idee welke functies u belangrijk vindt, wat u van een hoortoestel kan verwachten en hoeveel u ervan profiteert.

Maak een afspraak voor een hoortest Boek online

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel