"Na al die jaren heb ik rust in mijn hoofd"

Dec, 18, 2020

Het leven van Sylvester Christian Goossens is niet altijd makkelijk. Hij ziet nog maar 5% vanwege een oogziekte, kan moeilijk balans houden en hoort stemmen in zijn hoofd. Deze combinatie veroorzaakte regelmatig angstaanvallen. Toch is hij bezig gebleven met zijn grote passies; tekenen en muziek. “Ik kon me moeilijk concentreren en voelde me onzeker en onrustig." Sylvester gaat eens goed zitten voor hij verder vertelt.

Bang op straat

“Slecht? Nee, mijn gehoor was nooit heel slecht. Maar ik had wél veel last van lawaaidoofheid in combinatie met mijn slechte ogen. Ik reis vaak met de regiotaxi en als ik dan buiten sta te wachten hoor ik heel veel auto’s op de weg, brommers, tik-geluiden van de stoplichten en ook nog de stemmen in mijn hoofd. Omdat ik niet kan zien waar al die geluiden vandaan komen, moeten mijn oren extra hard werken. Daar raakte ik zo onrustig van dat ik er hyperventilatie van kreeg en erg bang werd.” 

'Standaard klant'

“Gelukkig heb ik een goed netwerk van zorgverleners en op hun advies kwam ik bij Beter Horen.  Vooraf vroeg ik me af wat ik moest verwachten”, lacht Goossens bescheiden. “Dat ik niet zomaar een hoortoestel zou krijgen, stond al snel vast. Ik weet ook wel dat ik voor een gemiddelde audicien geen standaard klant ben. Daarom was het juist fijn dat ze bij Beter Horen altijd uitgaan van iemand's persoonlijke hoorwensen. Voor mij was het ook fijn dat ze zeer zorgzaam waren, het is tenslotte allemaal nieuw.

Na allerlei testen bleek dat zo’n klein apparaatje in mijn oren het continue lawaai van de stemmen in mijn hoofd kan filteren via verschillende standjes op het toestel. Ik was blij erg blij met de extra begeleiding van de audicien, want er kan zoveel!  Er ging echt een wereld voor me open. Kun je je dat voorstellen?” 

Wij geloven in maatwerk Lees meer over onze aanpak

De stemmen verstomden

“Al snel dacht ik: wat voel ik me toch goed en vol zelfvertrouwen!” vervolgt hij steeds enthousiaster. Ik heb de hoortoestellen graag in en ben er erg zuinig op. Elke dag ontdekte ik meer positieve veranderingen. De stemmen in mijn hoofd werden inderdaad minder omdat geluiden nu meer van buitenaf komen. Ik kon stabieler op mijn voeten staan en na jaren heb ik eindelijk rust in mijn hoofd. Een enorme openbaring! Ik durf dus gerust te zeggen dat niet alleen mijn gehoor is verbeterd, maar mijn hele leven.

Zelfs mijn psychiater is diep onder de indruk dat veel van mijn klachten als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Hij had nooit verwacht dat ik zoveel vooruitgang zou boeken. De medicijnen die ik krijg voor de hallucinaties kunnen nu verminderd worden. Ik vond dat zo fijn om te horen en voel me een gezegend mens.” 

"Door mijn oogziekte zie ik dingen die er niet zijn. Die beelden tekende ik soms uit in onze kunstgroep. Dat werd natuurlijk een aparte tekening. Met mijn hoortoestellen in zijn die beelden weg. Grappig genoeg helpen ze me dus zelfs beter te zien!"

Sylvester met hoortoestel die piano speelt
Ook weer genieten van geluiden? Maak een afspraak
Vorige
Volgende

Onze klanten

Lees de verhalen van onze klanten. Hoe kwamen zij bij Beter Horen terecht?
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel