Het verhaal van Dirk Brandt

"Ik hou van de samenwerking met mijn audicien"
Oct, 23, 2019

In 2007 raakte Dirk Brandt in één klap een groot deel van zijn gehoor kwijt. Bij de pakken neerzitten was echter geen optie. Snel pakte hij zijn oude hobby's weer op. "En muziek is mijn nieuwe hobby geworden."

Man met hoortoestellen

In één klap...

"Het was een enorme knal", herinnert Dirk Brandt. Een defecte hogedrukfles ontplofte uit het niets. En Dirk stond in de buurt. Naast tijdelijke verwondingen aan het gezicht, liep het gehoor van de Drentenaar flinke schade op.

Op zoek naar een oplossing

"Ik was vooral blij dat ik het overleefde, dat was mijn eerste gedachte. Misschien dat ik daarom ook minder moeite had mijn nieuwe hoorsituatie te accepteren; ik had simpelweg geen keuze", vertelt Dirk. "Na een herstelperiode van vier maanden was ik voornamelijk vastberaden een oplossing te vinden."

Dirk probeerde een eerste hoortoestel, maar de resultaten waren nog niet naar volle tevredenheid. "Ik was toen nog dierenarts. Voornamelijk vergaderingen waren erg lastig te volgen, maar ook de gesprekken op de werkvloer waren soms een hele uitdaging. Ik vond het moeilijk alle geluiden te verwerken. Na een verhuizing kwam ik in aanraking met een audicien van Beter Horen. We deden allebei vrijwilligerswerk en ik vertelde hem over mijn hoorsituatie. Hij nodigde me uit eens langs te komen."

Optimale geluidsbeleving

Bij Beter Horen vond Dirk exact de hooroplossing waar hij naar op zoek was. Glimlachend: "Weet je, sinds ik niet meer werk, ben ik meer muziek gaan luisteren. Ik heb een vriend die - net als ik - van Blues houdt. We gaan nu samen naar optredens. Sinds ik mijn nieuwe hoortoestellen heb hoor ik niet alleen dat er muziek gemaakt wordt, maar komen alle klanken weer loepzuiver binnen. De technologie heeft gelukkig niet stilgestaan."

Ook in het dagelijks leven kan Dirk weer ongehinderd aan de gang. En dat is maar goed ook, want de dierenliefhebber houdt niet van stilzitten en is graag buiten te vinden. "In al die luistersituaties wil ik er het optimale uit halen. Daarom werk ik graag samen met mijn audicien. Ik ben enorm blij dat ze bij Beter Horen de tijd voor me nemen en met me meedenken."

Waarom wij maatwerk belangrijk vinden Ontdek meer

Kies net als Dirk voor Beter Horen

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende hoortest.

Maak een afspraak
man met hoortoestellen op motorfiets
Vorige
Volgende

Onze klanten

Lees de verhalen van onze klanten. Hoe kwamen zij bij Beter Horen terecht?
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel