Hoe vervang ik batterijen

Wanneer is uw batterij leeg? Als de batterij bijna leeg is, geven de meeste hoortoestellen een geluidssignaal. Dit heet de ‘batterij leeg-indicator’. U kunt ook een batterijtester gebruiken om te zien of uw batterij aan vervanging toe is. Zo vervangt u hoortoestelbatterijen: 

• Haal de batterij uit de verpakking en verwijder de plakstrip. Laat deze strip zitten zolang u de batterij niet gebruikt.
• Na het verwijderen van de strip wacht u 2 minuten met het plaatsen. In die tijd bouwt de batterij spanning op, door zuurstof uit de lucht te halen. Gooi een batterij dus niet weg als deze niet direct werkt.
• Let er wel goed op dat er geen plakresten op de batterij blijven zitten.
• Als de strip is verwijderd en u de batterij niet direct gebruikt, dan helpt het niet om de strip weer terug te plaatsen. De luchttoevoer heeft zijn werking al gedaan, de batterij is op spanning.
 

Zo bewaart u hoortoestelbatterijen

Bewaar de batterijen in de originele luchtdichte verpakking, totdat u ze gebruikt. Doe dit op een droge plaats bij kamertemperatuur. Zorg dat ze niet in aanraking komen met andere batterijen of metalen voorwerpen. Gebruikt u uw hoortoestel langere tijd niet? Haal dan de batterij eruit.
 

De werking van het weer

Als het heel koud of juist erg warm is, gaat een batterij minder lang mee dan bij gemiddelde temperaturen. Daarom is het handig om altijd een extra setje batterijen bij u te hebben. Zo voorkomt u dat u plotseling zonder werkend hoortoestel zit. U kunt voor nieuwe batterijen altijd even langskomen in een van onze winkels. We hebben alle batterijen op voorraad.
 

De invloed van vocht

Vocht is niet goed voor de werking van uw hoortoestel. Is uw gehoorapparaat vochtig, open dan het batterijvakje om het te laten drogen. Dat is meestal in een paar uur gebeurd. De batterijen kunt u gewoon laten zitten. Nog effectiever is onze speciale droogdoos.
 

Batterijen direct kopen of online bestellen

Bij Beter Horen vindt u uiteraard alle typen hoortoestelbatterijen. Loop even binnen bij een Beter Horen winkel bij u in de buurt. Alle typen hoortoestelbatterijen zijn daar verkrijgbaar. Daar kunt u ook altijd terecht met al uw vragen over uw hoortoestel en het juiste gebruik van batterijen. Wist u dat u uw batterijen ook online kunt bestellen?

Batterijen voor uw hoortoestel

Er zijn batterijen in vele soorten en maten. Voor alle typen hoortoestelbatterijen bent u bij Beter Horen aan het juiste adres. U kunt ze kopen in de winkel of online bestellen.
LEES MEER