image

Hoortoestellen per type

Welk type gehoorapparaat past bij u?

Er zijn vele typen hoorstellen. Het ene draagt u achter uw oor, het andere in uw oor, of zelfs in uw gehoorgang. Maar welk type past nu het beste bij u? Beter Horen geeft duidelijkheid. 
 

Achter het oor (AHO) of in het oor (IHO)

Een AHO-gehoorapparaat draagt u onopvallend achter het oor. Een doorzichtig slangetje verbindt het toestel met een op maat gemaakt oorstukje in uw oor. Dit type is geschikt voor elke mate van gehoorverlies. Bij een IHO-gehoorapparaat bevindt het hele hoortoestel zich in het oorstukje. U draagt dit in de oorschelp. Dit type is geschikt voor matig gehoorverlies.
 

Gehoorapparaten in de gehoorgang (CIC)

'CIC' is afkomstig van de Engelse term 'completely in the canal': deze gehoorapparaten worden geheel in de gehoorgang gedragen. Of zo’n toestel voor u geschikt is, hangt af van de mate van uw gehoorverlies en de vorm van uw gehoorgang.
 

CROS en Bi-CROS hoortoestellen

Een CROS-hoortoestel is geschikt voor mensen met één doof oor. Als het niet-dove oor slechthorend is, geven we ook op dit oor versterking. Dat heet dan een 'BiCROS-systeem'. Zo’n toestel geeft het geluid aan de dove kant door aan het slechthorende oor. Resultaat: uitstekende verstaanbaarheid en een sterk verbeterd sociaal leven. Omdat mensen minder met hun hoofd hoeven te draaien, hebben ze ook veel minder nekklachten. Maak een afspraak en vraag uw audicien naar de mogelijkheden.
 

Bijzondere hooroplossingen

Zoekt u een hoortoestel dat bestand is tegen vocht? Ook dat hebben we voor u. Door transpiratievocht en regenbuien krijgen hoortoestellen in het dagelijks gebruik heel wat te verduren. Er komen steeds meer waterbestendige, dompeldichte en waterdichte hoortoestellen op de markt. Vraag er eens naar bij onze audiciën. Maak een afspraak

Soorten hoortoestellen

In deze video informeert onze audicien u over hoortoestellen. Hij legt uit wat een hoortoestel doet, welke soorten gehoorapparaten er zijn, welke verschillen er zijn tussen hoortoestellen en hoe de audicien hierbij helpt.
Meer over onze soorten hoortoestellen