Batterijen voor ieder hoortoestel

Op welke batterij werkt uw hoortoestel?

Uw hoortoestellen hebben speciale batterijen nodig. In geen enkel geval mogen andere batterijen, zoals horloge- of andere knoopcelbatterijen, worden gebruikt. Deze hebben meestal een te hoge spanning en kunnen uw hoorapparaat beschadigen.

Er zijn batterijen in vele soorten en maten. Voor alle typen hoorbatterijen bent u bij Beter Horen aan het juiste adres. U kunt ze kopen in de winkel of online bestellen. Beter Horen biedt alleen kwikvrije zink-lucht hoortoestelbatterijen. Deze batterijen voldoen aan alle nieuwste technische normen.

Soorten batterijen

Knoopcelbatterijen zijn het meest gangbaar in hoortoestellen. We kennen vele soorten. Het verschil zit in de afmetingen en de prestaties. De meeste standaard hoortoestellen werken op zink-luchtbatterijen. Maar er zijn ook toestellen met een oplaadbare accu.

Hoe lang gaan ze mee?

Dat is lastig te zeggen. Soms een paar dagen, soms een week. Het hangt af van het type batterij, maar natuurlijk ook van het vermogen van uw hoortoestel. Uw audicien vertelt u graag meer over de batterijen voor uw type hoortoestel.

Welke maat batterij?

De maat herkent u altijd aan een nummer en een kleur:

  • Nummer 10 is geel
  • Nummer 13 is oranje
  • Nummer 312 is bruin
  • Nummer 675 is blauw

Waar kan ik lege hoortoestel batterijen inleveren?

Per jaar gebruikt de gemiddelde hoortoesteldrager al gauw rond de 140 batterijtjes. Die mogen natuurlijk niet in de prullenbak of grijze container, maar moeten apart worden ingezameld. Om dat iets gemakkelijker te maken, werkt Beter Horen samen met Stibat. Deze non-profit organisatie heeft in alle vestigingen van Beter Horen inzamelbakken geplaatst, zodat u uw lege batterijen gewoon in kunt leveren bij de balie als u nieuwe komt halen. Wel zo makkelijk!

Hoortoestel batterijen bestellen

Wilt u graag nieuwe batterijen bestellen voor u hoortoestel? Dat kan eenvoudig online. Natuurlijk mag u ook altijd even langskomen in onze winkel.

Bestel hoortoestel batterijen
 Beter Horen batterijen voor gehoorapparaat in verschillende maten: gele 10 Zas, oranje 13 Zas, bruine 312 Zas en blauwe 675 Zas

Batterijtester

Zijn uw batterijen leeg? Dan test u eenvoudig met onze batterijentester. Daarmee ziet u in één keer of uw hoorbatterijen aan vervanging toe zijn. Bestel de batterijen tester nu online. Natuurlijk mag u ook langskomen in onze winkel.

Bestel batterijtester
Man draagt een hoortoestel na batterijen testen en vervangen
vrouw bestelt hoorbatterijen online bij Beter Horen

Handige weetjes

Wilt u meer weten? Bekijk dan onze 5 weetjes over hoortoestelbatterijen.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel