Batterijen voor ieder hoortoestel

Gehoorapparaat batterijen

Uw hoortoestellen hebben speciale batterijen nodig. In geen enkel geval mogen andere batterijen, zoals horloge- of andere knoopcelbatterijen, worden gebruikt. Deze hebben meestal een te hoge spanning en kunnen uw hoorapparaat beschadigen.

Op welke batterij werkt uw gehoorapparaat?

Er zijn batterijen in vele soorten en maten. Voor alle typen hoorbatterijen bent u bij Beter Horen aan het juiste adres. U kunt ze kopen in de winkel of online bestellen. Beter Horen biedt alleen kwikvrije zink-lucht hoortoestelbatterijen. Deze batterijen voldoen aan alle nieuwste technische normen.

Soorten batterijen

Knoopcelbatterijen zijn het meest gangbaar in hoortoestellen. We kennen vele soorten hoorbatterijen. Het verschil zit in de afmetingen en de prestaties. De meeste standaard hoortoestellen werken op zink-luchtbatterijen. Maar er zijn ook toestellen met een oplaadbare accu. In-het-oor hoortoestellen gebruiken hoofdzakelijk batterij 312 en 10, terwijl AHO hoortoestellen eerder batterij type 10 hebben.

Hoe lang gaan ze mee?

Het is moeilijk om daar een antwoord op te geven. Soms een paar dagen, soms een week. Het hangt af van het type batterij (bv. batterij 312), maar natuurlijk ook van het vermogen van uw hoortoestel. Met een hoortoestel dat batterij 312 gebruikt, mag u een levensduur van zo’n 7 dagen verwachten. Uw audicien vertelt u graag meer over de hoorbatterijen voor uw type hoortoestel.

Welke maat batterij?

De maat van een hoorbatterij herkent u altijd aan een nummer en een kleur:

  • Nummer 10 batterij is geel
  • Nummer 13 batterij is oranje
  • Nummer 312 batterij is bruin
  • Nummer 675 batterij is blauw

Waar kan ik lege hoortoestel batterijen inleveren?

Ga eens na: per jaar gebruikt de gemiddelde hoortoesteldrager al gauw rond de 140 batterijtjes. Die mogen natuurlijk niet in de prullenbak of grijze container, maar moeten apart worden ingezameld. Om dat iets gemakkelijker te maken, werkt Beter Horen samen met Stibat. Deze non-profit organisatie heeft in alle vestigingen van Beter Horen inzamelbakken geplaatst, zodat u uw lege hoorbatterijen gewoon in kunt leveren bij de balie als u nieuwe komt halen. Wel zo makkelijk!

Hoortoestel batterijen bestellen

Wilt u graag nieuwe batterijen bestellen voor u hoortoestel? Dat kan eenvoudig online. Natuurlijk mag u ook altijd even langskomen in onze winkel.

Bestel hoortoestel batterijen
Beter Horen batterijen voor gehoorapparaat in verschillende maten: gele 10 Zas, oranje 13 Zas, bruine 312 batterij Zas en blauwe 675 Zas
Zo vervangt u de batterij van een hoortoestel Naar uitleg

Batterijtester

Zijn uw batterijen leeg? Dan test u eenvoudig met onze batterijentester. Daarmee ziet u in één keer of uw hoorbatterijen aan vervanging toe zijn. Bestel de batterijen tester nu online. Natuurlijk mag u ook langskomen in onze winkel.

Bestel batterijtester
Man draagt een hoortoestel na batterijen testen en vervangen
vrouw bestelt hoorbatterijen online bij Beter Horen

Handige weetjes

Wilt u meer weten? Bekijk dan onze 5 weetjes over hoortoestelbatterijen.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel