global images amplifon

Altijd en overal beter horen

Welk type gehoorapparaat past bij u?

Wanneer u merkt dat u minder goed hoort, ervaart u vaak in bepaalde situaties ongemak. Welke situaties dat voor u zijn, hangt uiteraard af van uw levensstijl. Heeft u een dynamisch leven en bent u veel buiten de deur? Dat vraagt om een hoortoestel dat zich steeds aanpast aan de geluiden om u heen. Speelt uw leven zich vooral thuis af, dan vraagt dat minder aanpassingsvermogen van het hoortoestel.
 

Drie luistersituaties

De verschillende situaties worden ingedeeld in drie verschillende luistersituaties: eenvoudig, alledaagse en complexe luistersituaties. De vraag is in welke omstandigheden uw gehoor ondersteuning nodig heeft van een hoortoestel. Naarmate de  situaties waarin u zich regelmatig bevindt complexer zijn, bijvoorbeeld wat betreft akoestiek, rumoer en de inspanning die u moet leveren om te communiceren, des te meer versterking het hoortoestel moet kunnen bieden. Bij elke luistersituaties biedt Beter Horen een uitgebreide keuze in soorten, kleuren en modellen.
 

Eenvoudige luistersituaties

Met de hoortoestellen voor eenvoudige luistersituaties kunt u in een stille omgeving de ander goed verstaan. Denk aan een gesprek tussen twee personen in een rustige kamer. Bijvoorbeeld bij u thuis, of op het werk met een collega.
 

Alledaagse luistersituaties

Bent u weleens in een rumoerige omgeving? Bijvoorbeeld op kantoor met een aantal personen? Dan bent u geholpen met een hoortoestel dat omgevingsgeluid onderdrukt en spraak op een natuurlijke manier laat klinken. U kunt weer deelnemen aan discussies en sociale activiteiten.
 

Complexe luistersituaties

De hoortoestellen in deze categorie bieden de hoogste kwaliteit in natuurgetrouw geluid onder lastige omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een etentje met meerdere vrienden in een druk restaurant. Of een vergadering met een groep collega’s, met storende bijgeluiden als schuivende stoelen en rinkelende telefoons. Voor zulke complexe luistersituaties zijn er zeer geavanceerde hoortoestellen, waarmee u alles goed kunt horen en verstaan.