global images amplifon

Altijd en overal beter horen

Welk type gehoorapparaat, hoortoestel of hoorapparaat past bij u?

Wanneer u merkt dat u minder goed hoort, ervaart u vaak in bepaalde situaties ongemak. Welke situaties dat nu precies zijn, is per persoon anders en hangt af van uw levensstijl. Heeft u een druk sociaal leven en bent u veel buiten de deur? Dan is een hoortoestel dat zich steeds aanpast aan de geluiden om u heen wellicht geschikt. Speelt uw leven zich vooral thuis af, dan vraagt dat minder aanpassingsvermogen van het hoorapparaat. Om er achter te komen welk toestel nu precies geschikt is voor u, gebruikt onze audicien een aantal tests. Het begint allemaal bij het in kaart brengen van uw behoeftes. 
 

Drie luistersituaties

Die verschillende behoeftes worden ingedeeld in drie verschillende luistersituaties: eenvoudig, alledaags en complex. De vraag is onder welke omstandigheden uw gehoor ondersteuning nodig heeft van een hoortoestel. Naarmate de situaties waarin u zich regelmatig bevindt complexer zijn, bijvoorbeeld wat betreft akoestiek, rumoer of de inspanning die u moet leveren om te communiceren, des te meer versterking het hoortoestel moet kunnen bieden. Uiteraard bieden wij een passende oplossing voor elke situatie.
 

1. Eenvoudige luistersituaties

Met de hoortoestellen voor eenvoudige luistersituaties kunt u in een stille omgeving een ander persoon goed verstaan. Denk aan een gesprek tussen twee mensen in een rustige kamer, zonder al te veel bijgeluiden. Bijvoorbeeld bij u thuis, of op het werk een op een met een collega.
 

2. Alledaagse luistersituaties

Bent u weleens in een rumoerige omgeving? Bijvoorbeeld op kantoor, of in een restaurant? Dan bent u geholpen met een hoorapparaat dat omgevingsgeluid onderdrukt en spraak op een natuurlijke manier laat klinken. U kunt op die manier gemakkelijker deelnemen aan vergaderingen of gesprekken. 
 

3. Complexe luistersituaties

De hoortoestellen in deze categorie bieden de hoogste kwaliteit in natuurgetrouw geluid onder lastige omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een etentje met meerdere vrienden in een druk restaurant. Of een vergadering met een groep collega’s, met storende bijgeluiden als schuivende stoelen en rinkelende telefoons. Voor zulke complexe luistersituaties zijn er zeer geavanceerde hoortoestellen, waarmee u alles goed kunt horen en verstaan.

Met deze indeling als leidraad krijgt onze audicien een goede indruk van uw luisterbehoeften, en kan u samen een begin maken met het vinden van een geschikt gehoorapparaat.