Bereken vergoeding

Kiest u voor een hoortoestel dat vergoed wordt door uw zorgverzekeraar? Dan krijgt u het grootste deel vergoed, afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat u zelfs niks hoeft bij te betalen.

Onze rekentool is op dit moment helaas niet beschikbaar

De nieuwste topsegment toestellen

De allernieuwste en modernste hoortoestellen behoren tot het topsegment. Hier vindt u de meest inventieve gehoorapparaten, die bijvoorbeeld te bedienen zijn met een app op uw smartphone. Buiten bedieningsgemak zijn ze ook vaak oplaadbaar en bieden ze het meest heldere geluid, zelfs in rumoerige situaties. Deze toestellen worden vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar de kosten zijn vaak (gedeeltelijk) aftrekbaar van de belasting. 

Hoorhulpmiddelen met vergoeding

Wist u dat ook hoorhulpmiddelen onder de basisverzekering vallen en dus (gedeeltelijk) vergoed worden? Dit zijn bijvoorbeeld tv luisterhulpen, een ringleiding of een speciale wekker. Ook waarschuwingsinstallaties zoals een extra luide brandmelder of een deurbel met lichtflitsen vallen hier onder. Bekijk de polis van uw zorgverzekeraar om er precies achter te komen waar u recht op heeft.