Het verhaal van Jan Bernaards

"Voor mijn vrouw was het een drama"
Jun, 03, 2019

Wie Jan Bernaards ziet zitten ziet een grote, stoere vent. Zelfverzekerd, rechtop in de stoel, de grote handen in elkaar gevouwen. Maar gehoorproblemen brachten de onzekerheid in hem naar boven. "Ik werd eenzamer. Mensen gingen me mijden."

Aan gehoorverlies kunt u vaak iets doen Kom langs voor een hoortest

Gehoorbeschadiging door muziek

Veel mensen lopen gehoorbeschadiging op door luide muziek. "Bij mij begon het op 45-jarige leeftijd serieuze vormen aan te nemen", vertelt Jan. De Rijswijker organiseerde op dat moment popconcerten. "Ik werkte regelmatig dichtbij de levensgrote boxen. Die decibellen hebben mijn gehoor enorm beschadigd.

Toen ik later als verkoopmanager aan de slag ging, merkte ik als aanspreekpunt pas echt wat de gevolgen waren. Mensen ontweken me of namen me niet serieus. En thuis moest ik mijn vrouw continu vragen haar woorden te herhalen, dus vooral voor haar was mijn slechte gehoor een drama. Maar ook op mij had het een grote invloed. Ik begon langzamerhand mijn eigenwaarde te verliezen."

Acceptatie

Ondanks de sociale achteruitgang duurde het nog even voor Jan zijn hoorprobleem onder ogen wilde zien. "Pas na mijn pensioen heb ik hulp gezocht. Veel te laat natuurlijk. Maar op dat moment vastberaden met volle teugen van mijn pensioen te genieten.

Man met hoortoestel

Terug tussen de mensen

Hulp vond Jan bij Beter Horen. "En genieten doe ik nu zeker", glimlacht de natuurliefhebber. Op de bridgeclub,, in het bos, op vakantie. Of gewoon als voorzitter van de VVE-vergaderingen. Zijn keuze viel op de oplaadbare ampli-energy. "Omdat ik met mijn grote handen het gepruts met batterijtjes liever vermijd", knipoogt Jan.

"Mijn vrienden raadden me Beter Horen aan, maar als commerciële man wilde ik toch even de opties naast elkaar leggen. Ik kwam zelf echter ook bij Beter Horen uit - vooral de klantvriendelijkheid en bekwaamheid vind ik heel belangrijk. Ik voel me daardoor weer begrepen en beweeg me een stuk makkelijker tussen de mensen!"

Waarom wij maatwerk belangrijk vinden Ontdek meer

Kies net als Jan voor Beter Horen

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende hoortest.

Maak een afspraak
Man met hoortoestel en zijn ervaring Beter horen
Vorige
Volgende

Onze klanten

Lees de verhalen van onze klanten. Hoe kwamen zij bij Beter Horen terecht?
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel