Ik gaf steeds de verkeerde antwoorden"

Mar, 08, 2019

Mevrouw Ulu: "Zelf had ik het eerst niet in de gaten. Ik was nog jong, daar denk je dan niet aan. Maar toen een keer zei m'n buurvrouw heel eerlijk dat ik steeds de verkeerde antwoorden gaf. Daarom heeft het ook zo lang geduurd. Ik dacht gewoon dat ik haar goed verstond. Toen begreep ik: nou moet er wat gebeuren.

Ik ben opgegroeid in Turkije. We hadden een groot gezin, acht kinderen. Mijn vader was lasser in de Rotterdamse haven. In 1971 zijn we hier gekomen. Daarna heb ik... ben ik op m'n 13e getrouwd, met m'n neef. Uitgehuwelijkt. Met m'n 14e kwam ons eerste kind. En later nog drie. Ha, ik heb nog steeds dezelfde man! Ik ben heel gelukkig, hoor."

Taal is belangrijk

Ik werkte op een schoonmaakbedrijf en bij McDonalds. En daarna als wijkconsulent bij een bewonersorganisatie. Dan ging ik in de buurt vertellen over de voorzieningen. Dat de peuterspeelzaal belangrijk was. Om te zorgen dat je kinderen geen taalachterstand kregen. Veel praten met mensen dus. Toen merkte ik ook dat ik niet goed hoorde. Ik dacht: laat maar even M'n man zei wel vaak dat hij zo moest schreeuwen. Maar ik dacht: laat maar even. Ik had het druk, met werk. En de kinderen natuurlijk. Je denkt ook: dat is iets voor oude mensen. Voor mij heeft het wel een tijd geduurd, dat ik naar de huisarts ging.

Was ik meer eerder gegaan

Wat bleek: m'n trommelvlies was kapot. Door een oorontsteking, van toen ik klein was. Ben ik twee keer aan geopereerd. Van het ziekenhuis kreeg ik een brief. Daarmee ben ik naar Beter Horen gegaan. Dan denk je wel: had ik die stap maar eerder gezet.

Vrouw met hoortoestellen

Gepiep door de hoofddoek

M'n eerste hoortoestellen... Wat ik allemaal weer hoorde! De auto's, de wind. In het begin was het wel erg wennen, ook door de hoofddoek. En met visite, als je elkaar dan kust, dan ging het piepen. Maar ik kon altijd terug naar Beter Horen, dat was geen probleem. En nu is het goed ingesteld.

Kletsen in het buurthuis

Ik heb ook een aparte telefoon van Beter Horen. En een apart microfoontje, dan hoor je de televisie beter. Ze hebben me goed geholpen. Je krijgt het weer terug, hè? De helft van je leven, zeg maar. Ik ga nu vaak naar het buurthuis. Koffiedrinken met familie en vriendinnen. En lekker kletsen! ​​

Waarom wij maatwerk belangrijk vinden Ontdek meer

Kies net als mevrouw Ulu voor Beter Horen

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende hoortest.

Maak een afspraak
Vrouw met hoortoestellen
Vorige
Volgende

Onze klanten

Lees de verhalen van onze klanten. Hoe kwamen zij bij Beter Horen terecht?
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel