Anouk draagt sinds haar vijfde een gehoorapparaat

Mar, 19, 2019

Anouk: "Mijn moeder merkte het al toen ik een jaar of vijf was. Als ze me riep, reageerde ik niet. We hebben een aantal tests gedaan. Als ik een piepje hoorde, moest ik een blokje omslaan. Had ik nooit zin in. Was ik veel te eigenwijs voor. Uiteindelijk bleek dat ik vernauwde gehoorgangen heb.

Als je op je vijfde een gehoorapparaat krijgt, ja dan groei je er mee op. Ik had er nooit echt last van en iedereen op school die wist het ook gewoon. Ik heb altijd vrij lang haar gehad, dus dan valt het ook wat minder op."

Heel goed in liplezen

"Op de basisschool ging ik altijd voor in de klas zitten. Mijn leraar had een microfoontje, zodat ik zijn stem in mijn oren hoorde. Maar ik was ook heel goed in liplezen. Nu kan ik dat niet meer. Toch kijk ik nog steeds vaker naar lippen dan naar ogen. Heb ik blijkbaar aangeleerd. Niet dat het nodig is. Ik kan gewoon alles goed verstaan."

Veel natuurlijker geluid

"Het geluid is zoveel beter geworden. Vooral die ik nu heb. Vroeger was het allemaal wat blikkeriger. Nu hoor ik niet echt meer dat het een gehoorapparaat is. Het is veel natuurlijker. Meer zoals mensen met een normale gehoorgang horen. Denk ik dan."

Klant met hoortoestellen sinds 5 jaar oud

Beter Horen is gewoon eerlijk

"Bij Beter Horen helpen ze mij altijd goed. Ze zijn eerlijk. Ik krijg heel erg het gevoel dat ze er voor de klanten zijn en niet alleen maar voor het geld verdienen ofzo. Ze willen het beste voor jou. En dan maakt het in principe niet uit of je een goedkoper gehoortoestel hebt of een wat duurder. Zo komt het op mij over."

Bij Beter Horen helpen ze mij altijd goed. Ze zijn eerlijk.

Ik hou van drums en bas

"Ik studeer Media en Entertainment Management. Het is wel grappig omdat ik slechthorend ben en dan juist voor muziek kies. Maar mijn gehoor zit me niet in de weg. Wat me wel helpt, is dat er drums en bas inzitten. Dat vind ik altijd heel fijn. Ik hou gewoon heel erg van drums en bas."

Ik heb altijd mazzel

"Het liefst zou ik voor mijn stage naar Los Angeles willen. Heeft mij altijd al getrokken. En nou wil ik er zeker weten heen. Er zitten zoveel platenlabels. Het lijkt me fantastisch om daar de cultuur van op te snuiven. Het is heel lastig om zo’n stage te vinden. Maar ik ga er 100% voor. En ik heb altijd wel mazzel met dit soort dingen, haha!"

Waarom wij maatwerk belangrijk vinden Ontdek meer

Kies net als Anouk voor Beter Horen

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende hoortest.

Maak een afspraak
Klant met hoortoestellen sinds 5 jaar oud
Vorige
Volgende

Onze klanten

Lees de verhalen van onze klanten. Hoe kwamen zij bij Beter Horen terecht?
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel