10 januari 2018
Rubriek Gehoor

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

10 januari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

Hoorhulpmiddelen met bluetooth

 Blog van Beter Horen audicien Miep Leneman
08 augustus 2016
Rubriek Miep Leneman

Hoorhulpmiddelen met bluetooth

Bluetooth is een communicatietechniek waarmee we steeds gemakkelijker draadloos contact kunnen maken met heel veel apparaten in onze omgeving. Een bekend voorbeeld is de mobiele telefoon. Dankzij bluetooth kan deze draadloos communiceren met uw hoortoestel. U hoeft het telefoontoestel niet meer bij uw oor te houden, u heeft geen last meer van gepiep en kunt het gesprek optimaal verstaan.

Bluetooth wordt ook toegepast om de tv beter te kunnen horen, de vaste huistelefoon te verstaan en om een mp3-speler te gebruiken.
 

Streamer: tussen hoortoestel en Bluetooth in

Een nadeel is wel dat Bluetooth meer stroom verbruikt dan uw hoortoestelbatterij aan kan. Bluetooth inbouwen in het hoortoestel zelf is dus (nog) niet mogelijk. Fabrikanten gebruiken daarvoor 'streamers'. Dit is een 'tussenstation' dat de communicatie tussen uw hoortoestellen en de randapparatuur (tv, telefoon) verzorgt. Het tussenstation is vaak gewoon oplaadbaar, dus geen gedoe met batterijen! Zo heeft Siemens de Tek, Oticon de Streamer Connectline en Phonak de Icom. Er zijn ook universele bluetooth oplossingen.

Welke bluetooth streamer geschikt is voor uw hoortoestel, kunt u vragen aan de audicien in uw Beter Horen winkel.

08 augustus 2016
Rubriek Miep Leneman