Hoortoestellen en lichaamsbeweging

Drie eenvoudige tips voor het sporten met hoortoestellen

Mensen vragen zich vaak af of ze gehoorapparaten kunnen dragen tijdens het sporten. Het antwoord is ja! De moderne hoortoestellen zijn ontworpen om u de dingen te laten doen waar u van houdt, inclusief het zweten. Hoortoestellen kunnen ook de communicatie, veiligheid en plezier stimuleren tijdens uw favoriete activiteiten.

Hier zijn drie tips voor het verzorgen van uw hoortoestellen tijdens (en na) een training. 

Tip #1: vocht minimaliseren

Tijdens het sporten is het belangrijk dat u let op overmatig vocht of transpiratie, omdat dit uw hoortoestel kan beschadigen en de groei van bacteriën kan stimuleren.

Tip #2: verlies voorkomen

Als u zich zorgen maakt over het laten vallen van uw hoortoestel, kunt u een koord met clip-on gebruiken om het aan uw kleding te bevestigen. Deze kunnen vaak worden gekocht in combinatie met een hoes voor een hoortoestel.

Tip #3: maak een post-workoutplan

Veeg na elke training uw hoortoestellen schoon en gebruik een droogdoosje om vocht en vuil te verwijderen. Verwijder 's nachts de batterijen en laat de batterijlade open om het vocht te laten ontsnappen. Voor oplaadbare hoortoestellen wordt de oplader ook gebruikt als ontvochtiger.

Voor vragen, opmerkingen en advies over het gebruik en onderhoud van uw hoortoestellen kunt u altijd bij uw audicien terecht. 

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel