Geef uw gehoor voorrang

Kunt u alle verkeersgeluiden nog horen?

Het getik van uw knipperlicht, een toeterende achterligger of een fietser die nog even wil passeren… Het verkeer staat bol van de geluiden. Sommige zijn voor bijna iedereen luid en duidelijk te horen. De getunede sportwagen van de buurjongen, bijvoorbeeld. Die hoort u drie straten verderop nog. Maar die elektrische auto die achter u rijdt? Of die wielrenner die tweemaal op z'n bel slaat voor hij uit een zijstraatje schiet? Kunt u ook die geluiden nog horen? Dat is natuurlijk wel belangrijk.

Kunt u alle verkeersgeluiden nog horen? Doe een vrijblijvende hoortest

Veilig op weg

Iedereen hoort wel eens iets niet. Dat kan gebeuren. Maar wanneer het regelmatig voorkomt dat u geluiden mist, is dat vervelend. Voor uw omgeving, maar vooral voor uzelf. En in de auto of op de fiets kan het nog gevaarlijk zijn ook. Soms herkent u aan kleine dingen dat uw gehoor wat achteruit is gegaan. U bent echt niet de enige. Duizenden mensen nemen dagelijks deel aan het verkeer, terwijl ze er niet alle geluiden meer kunnen horen. Best een naar idee, nietwaar?

"Waar komt die ineens vandaan?"

Heerlijk, zo'n ontspannen fietstocht. Tot die scooter ineens langsscheurt. Die had u even niet aan horen komen. En die elektrische auto die daarvoor uit dat zijstraatje schoot, kwam ook al zo onverwachts.

'Oei, knipperlicht nog aan'

Wat zitten ze toch naar me te seinen? En net al eentje die een paar keer toeterde. Oei, ik zie t al. M'n richtingaanwijzer staat nog aan. Had 'm even niet horen knipperen.

'Waarschuwingssignaal? Hoezo?'

De motor maakt een vreemd geluid? Nee, dat was me zo niet opgevallen. En dat piepsignaal had ik ook even gemist. Kan gebeuren. Er is toch niets serieus fout gegaan?

Het sluipt erin

Veel mensen zijn zuinig op hun auto. Hij krijgt regelmatig even een poetsbeurt, de vloeistoffen worden regelmatig bijgevuld en een apk op zijn tijd is ook geen overbodige luxe, zelfs al is er op het oog weinig mis met uw wagen. U wilt uw auto natuurlijk in topconditie houden en er zo lang mogelijk van genieten.

Dat laatste geldt voor uw gehoor net zo, toch? Helaas krijgt vrijwel iedereen vroeg of later te maken met gehoorverlies. Het sluipt er vaak in. U merkt bijvoorbeeld dat u moeite krijgt om in een rumoerige omgeving een gesprek te voeren. Of de muziek uit uw (auto)radio klinkt toch wel wat anders dan u gewend was. Soms lijkt er voor uzelf weinig mis en merken alleen uw naasten het op. Daardoor blijven veel mensen er lange tijd mee doorlopen. En dat is jammer, want hoe eerder u langskomt, hoe beter we er iets aan kunnen doen. 

Kom langs voor een oor-apk

Zeker vanaf uw 55e levensjaar is een jaarlijkse oor-apk geen gek idee. In een halfuur weet u hoe uw gehoor ervoor staat en hoe het eventueel beter kan. Zodat u weer veilig de weg op kunt én weer kunt genieten van een fijne autorit of fietstocht.

Maak nu een afspraak
Wilt u meer weten? Bel gerust 088 006 3909 Of maak een afspraak

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel