Hoortoestel verzekeren

U wilt vertrouwen op uw hoortoestel. Logisch dat u er zuinig op bent. Maar wat nu als het door een ongelukje beschadigt? Of als u het kwijtraakt? Daarvoor is er onze vervangingsverzekering. Daarmee zit u bij Beter Horen nooit lang zonder hoortoestel.  U ontvangt namelijk snel een nieuw gehoorapparaat bij onherstelbare schade of verlies.

Vijf jaar lang verzekerd

U krijgt bij de aanschaf van uw hoortoestel wel maar liefst 5 jaar garantie. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat u uw hoortoestel verliest of onherstelbaar beschadigt. Met de via Beter Horen tot stand gekomen vervangingszekering bij verzekeraar Zurich Insurance PLC is uw hoortoestel maximaal vijf jaar lang verzekerd. Bij verlies, diefstal of onherstelbare schade zal Beter Horen uw hoortoestel zo snel mogelijk in nauw overleg met u vervangen door hetzelfde type of door een technisch gelijkwaardig toestel. Uw audicien stelt uw nieuwe toestel weer helemaal in volgens uw wensen. U hoeft dus niet opnieuw te wennen en u kunt weer op dezelfde manier genieten van geluid als u gewend was. Het is hiernaast ook mogelijk om luisterhulpen, zoals een TV beugel, te verzekeren.


Hoeveel vergoedt de vervangingsverzekering?

De hoogte van de vergoeding die u krijgt voor uw nieuwe hoortoestel, hangt af van het aantal maanden dat het hoortoestel al in uw bezit is. U kunt het vergelijken met de dagwaarde uitkering van een autoverzekering.

Hoeveel maanden draagt u het hoortoestel? Welk percentage van de aanschafprijs vergoed?
0 tot 6 maanden 90%
6 maanden tot 1 jaar 80%
1 tot 2 jaar 70%
2 tot 3 jaar 60%
3 tot 4 jaar 50%
4 tot 5 jaar 40%

Eenvoudig en betaalbaar verzekerd

Heeft u interesse in een vervangingsverzekering? Uw audicien helpt u graag bij de aanvraag. Indien u dit tegelijk met de aanschaf van uw hoortoestel regelt, dan is het toestel na de doorgaans automatische acceptatie van de verzekeraar, op basis van vooraf door Beter Horen met de verzekeraar afgesproken procedures, vanaf de eerste dag goed verzekerd. U bent dan verzekerd voor één schadegeval. De premie van de verzekering voor vijf jaar is € 65,- per hoortoestel.

Wat te doen bij verlies, onherstelbare schade of diefstal?

Bij diefstal en verlies doet u eerst aangifte bij de politie, al dan niet digitaal. In dat geval is er namelijk een proces-verbaal nodig om de schade te claimen. Meld het ook meteen bij uw Beter Horen winkel. Uw audicien zorgt direct voor het aanmeten van het in samenspraak met u uitgekozen nieuwe hoortoestel en hij/zij zal de verzekeringsclaim bij de verzekeraar indienen, volgens soepele, vooraf door Beter Horen met de verzekeraar afgesproken procedures. Daar heeft u zelf geen omkijken naar. Het is belangrijk dat u de schade ook meteen opgeeft aan uw inboedel- of reisverzekering. Indien u daar ook een uitkering van ontvangt, gaat deze voor op de vergoeding van uw vervangingsverzekering.

Belangrijk om te weten over de vervangingsverzekering

• Alleen voor hoortoestellen die u koopt bij Beter Horen.
• De verzekering gaat in na de premiebetaling en doorgaans automatische acceptatie door de verzekeraar.
• Geldig vanaf de aankoopdatum tot maximaal 5 jaar.
• Alleen Beter Horen mag het nieuwe hoortoestel of hulpmiddel leveren.
• U betaalt bij schade een eigen risico volgens een staffel.


Meer weten over de vervangingsverzekering?

Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden en voorwaarden. Bel onze Klantenservice (0800 – 0200 159) of kom naar een winkel bij u in de buurt.

Video vervangingsverzekering

Deze video legt uit hoe de vervangingsverzekering voor uw hoortoestel eruit ziet. Met de vervangingszekering van Beter Horen is uw hoortoestel tot vijf jaar lang verzekerd. Bij verlies, diefstal of onherstelbare schade krijgt u snel weer hetzelfde type of een technisch gelijkwaardig toestel.
Vragen? Lees meer over de vervangingsverzekering.