Uw hoortoestel en uw eigen risico

Hoe zit dat nu met het eigen risico voor uw hoortoestel?

Als u een hoortoestel aanschaft met vergoeding van de zorgverzekeraar, dan heeft dit gevolgen voor uw eigen risico. Heeft u dit nog niet of niet helemaal gebruikt voor andere zorgkosten, dan wordt het in mindering gebracht op het bedrag dat uw verzekeraar vergoedt voor uw hoortoestel vanuit de basisverzekering. In 2019 bedraagt het verplicht eigen risico € 385,-.


Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Heeft u geen aanvullende verzekering? Of valt hoorzorg niet onder de vergoeding van uw aanvullende pakket? Dan kan het zijn dat u naast het eigen risico ook een eigen bijdrage moet betalen, als u de aanschaf van een hoortoestel declareert bij uw zorgverzekeraar. Dat is wettelijk bepaald door de overheid. Hoeveel dat is, kunt u hier eenvoudig berekenen.


Géén eigen risico bij Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO, Interpolis, OZF of Pro Life

Als dé hoorspecialist heeft Beter Horen goede contractafspraken met Zilveren Kruis. Heeft u een zorgverzekering van Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO, Interpolis, OZF of Pro Life? Dan betaalt u géén eigen risico als u uw hoortoestel kiest bij Beter Horen. Uw voordeel kan oplopen tot € 385,-. Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan is het voordeel nog hoger.
 

Bekijk direct hoeveel u vergoed krijgt

Wilt u ontdekken wat een hoortoestel u kost? Selecteer hier uw zorgverzekeraar en u weet het meteen. Ook kunt u bij Beter Horen een geavanceerd hoortoestel aanschaffen waarbij u niet gebonden bent aan de regels van de zorgverzekeraar. Ook heeft u dan niet te maken met het betalen van een eigen risico.

 

Advies op maat van audicien

Wat uw vraag of situatie ook is, onze audiciens gaan graag met u op zoek naar de beste oplossing.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen