soorten hoortoestellen

IHO/CIC/AHO/Cros hoortoestel

Welk type hoortoestel is geschikt voor u?

Er zijn hoortoestellen die u draagt in het oor (IHO), achter het oor (AHO), of in de gehoorgang (CIC). Het is maar net welk type voor uw gehoor het meest geschikt is.

Niet alle hoortoestellen lossen op dezelfde manier een gehoorprobleem op. Het ene hoortoestel versterkt lage tonen, terwijl het andere juist meer de middentonen benadrukt. Daarnaast is er verschil in de mate van versterking en de afmeting. Welk type past bij u?

Hoortoestel achter het oor: AHO

De naam zegt het al: dit hoortoestel draagt u achter het oor. Het is onopvallend en wordt nog minder zichtbaar als u ook een bril draagt, of als uw haar over uw oren valt. Een doorzichtig slangetje verbindt het gehoorapparaat met een oorstukje op maat in uw oor. Dit type is geschikt voor alle maten van gehoorverlies. Omdat de behuizing wat groter is, past er ook een grotere batterij en versterker in. Zo is meer versterking mogelijk. Bij Beter Horen vindt u AHO-hoortoestellen in tal van kleuren.
 

Hoortoestel in het oor: IHO

Een IHO hoortoestel is erg compact en dus nog minder opvallend. Alle onderdelen zitten in het oorstukje. In de behuizing zitten zowel de microfoon, versterker, telefoon als batterij. U draagt zo’n toestel in de oorschelp. Het biedt wat minder versterking en is dan ook alleen geschikt bij matig gehoorverlies. Omdat u dit toestel tegen de gehoorgang draagt, is hygiëne extra belangrijk. Na een hoortest kan de audicien u vertellen of een IHO-toestel voor u geschikt is.
 

Hoortoestel in de gehoorgang: CIC

Dit is het minst opvallende hoortoestel. Deze gehoorapparaten worden geheel in de gehoorgang gedragen. ‘Completely in the Canal’ is dat in het Engels, vandaar de benaming CIC. Alleen het draadje waarmee u het toestel in- en uitdoet is zichtbaar. Of zo’n hoortoestel iets voor u is? Dat is afhankelijk van uw gehoorverlies en de vorm van uw gehoorgang. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.
 

Hoortoestel voor één doof oor: CROS

Een CROS-hoortoestel is geschikt voor mensen die aan één oor doof zijn. Dan is verstaan in gezelschap zeer vermoeiend. Je hoort mono. Je moet steeds je hoofd draaien en de spreker aankijken om met je goede oor te kunnen luisteren. Is het niet-dove oor wel slechthorend, dan geven we ook op dit oor versterking. Dat heet 'bi-CROS'.
 

Welk type hoortoestel is geschikt voor u?

Beter Horen heeft net zoveel hoortoestellen als er wensen zijn. U heeft vast ook uw persoonlijke voorkeuren over geluid, vorm, zichtbaarheid, kleur. Bent u benieuwd naar onze oplossingen voor uw situatie? De audicien kan u er alles over vertellen. Ook over de kosten en hoe u bij Beter Horen mag vertrouwen op 5 jaar gratis onderhoud en service. Maak een afspraak met dé hoorspecialist!