Leven met tinnitus

In Nederland wonen veel mensen die last hebben van tinnitus. Misschien bent u er wel een van. Lees hier de ervaringen van anderen.

"Dat apparaatje heeft mijn leven gered” Jan Hilgerson (63)

“Het begon na een rugoperatie. ’s Nachts schrok ik wakker van twee keiharde blokfluiten in mijn hoofd. Een gillend gepiep, ik dacht dat ik gek werd. Iedere minuut leek een eeuwigheid. Ik raakte in paniek...”
Lees het verhaal
 Ervaringen tinnitus therapie (video)

Ervaringen tinnitus therapie (video)

René Boog uit Almere vertelt in deze video over zijn ervaringen met de innovatieve tinnitus therapie van Beter Horen.
Lees het verhaal
 DJ over tinnitus therapie (video)

DJ over tinnitus therapie (video)

Beter Horen biedt een innovatieve behandeling voor bepaalde vormen van tinnitus. In deze video vertelt DJ Nir Oded over zijn ervaringen met deze therapie.
Lees het verhaal

Audiciens over tinnitus

Onze audiciens ontmoeten dagelijks mensen met tinnitusklachten. Bijvoorbeeld audicien Miep Leneman. Zij deelt regelmatig haar ervaringen in een blog op onze website. Hieronder vindt u een selectie van haar verhalen over tinnitus. Plus een informatievideo over onze innovatieve tinnitus therapie.
 Video over tinnitus therapie...

Video over tinnitus therapie...


Tinnitus, wat is het en wat kun je er aan doen? Wij hebben een unieke tinnitus behandeling die in veel gevallen een aanzienlijke verlichting van de tinnitus klachten oplevert. Bekijk hieronder de video.

 
Lees het verhaal
 Gehoorbescherming bij tinnit...

Gehoorbescherming bij tinnit...

Circa anderhalf jaar geleden bezocht een man van rond de 30 jaar, voor het eerst onze winkel. Hij had last van heftig oorsuizen aan zijn rechterzijde. De KNO-arts had hiervoor geen medische oorzaak kunnen vaststellen. Op advies van het audiologisch centrum koos hij voor een hoortoestel met een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Een tinnitusmaskeerder of tinnitusmasker, zoals het ook wel eens genoemd wordt, maakt zelf (een ruisachtig) geluid. Doel hiervan is dat mensen hierdoor hun eigen tinnitus minder of zelfs niet meer horen. Dit hoortoestel bracht mijn klant in ieder geval de nodige verlichting.

Lees het verhaal
 Eerste hulp bij oorsuizen

Eerste hulp bij oorsuizen

​Een verpleegkundige is ongeveer 15 jaar geleden geopereerd aan haar rechteroor. Alleen aan haar rechterzijde heeft ze een gehoorverlies. Hiervoor draagt ze aan de rechterkant al jaren een hoortoestel en dat beviel tot nu toe goed. Sinds een half jaar heeft ze echter hevige tinnitusklachten. Vooral ’s nachts hoort ze brom- en sisgeluiden. Dit is begonnen na een zeer stressvolle periode.

Lees het verhaal
 Met ruisonderdrukker eindeli...

Met ruisonderdrukker eindeli...

Tinnitus betekent dat je een piep, suis of ander geluid hoort dat er niet is. Iedereen heeft daar wel eens last van. Bijvoorbeeld na een rumoerig feestje of een concert. Maar sommige mensen ervaren dit voortdurend.

Lees het verhaal
See more