Leven met tinnitus

In Nederland wonen veel mensen die last hebben van tinnitus. Misschien bent u er wel een van. Lees hier de ervaringen van anderen.

"Hulp geven is makkelijker dan hulp vragen" (Ruud, 60)

“Ik ben hulpverlener. Dat zit in mijn bloed. Ik geniet er van om, als maatschappelijk werker bij MEE, mensen met een beperking te helpen zelf hun leven weer op orde te brengen. Hulp geven is wat mij betreft makkelijker dan hulp vragen. Ik moest dus ook wel een drempel over toen ik hulp moest vragen voor mijn tinnitusklachten.”

Lees het verhaal

Audiciens over tinnitus

Onze audiciens ontmoeten dagelijks mensen met tinnitusklachten. Bijvoorbeeld audicien Miep Leneman. Zij deelt regelmatig haar ervaringen in een blog op onze website. Hieronder vindt u een selectie van haar verhalen over tinnitus. Plus een informatievideo over onze innovatieve tinnitus therapie.
Gehoorbescherming bij tinnitus

Gehoorbescherming bij tinnitus

Circa anderhalf jaar geleden bezocht een man van rond de 30 jaar, voor het eerst onze winkel. Hij had last van heftig oorsuizen aan zijn rechterzijde. De KNO-arts had hiervoor geen medische oorzaak kunnen vaststellen. Op advies van het audiologisch centrum koos hij voor een hoortoestel met een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Een tinnitusmaskeerder of tinnitusmasker, zoals het ook wel eens genoemd wordt, maakt zelf (een ruisachtig) geluid. Doel hiervan is dat mensen hierdoor hun eigen tinnitus minder of zelfs niet meer horen. Dit hoortoestel bracht mijn klant in ieder geval de nodige verlichting.

Lees het verhaal
Eerste hulp bij oorsuizen

Eerste hulp bij oorsuizen

​Een verpleegkundige is ongeveer 15 jaar geleden geopereerd aan haar rechteroor. Alleen aan haar rechterzijde heeft ze een gehoorverlies. Hiervoor draagt ze aan de rechterkant al jaren een hoortoestel en dat beviel tot nu toe goed. Sinds een half jaar heeft ze echter hevige tinnitusklachten. Vooral ’s nachts hoort ze brom- en sisgeluiden. Dit is begonnen na een zeer stressvolle periode.

Lees het verhaal
Met ruisonderdrukker eindelijk ...

Met ruisonderdrukker eindelijk ...

Tinnitus betekent dat je een piep, suis of ander geluid hoort dat er niet is. Iedereen heeft daar wel eens last van. Bijvoorbeeld na een rumoerig feestje of een concert. Maar sommige mensen ervaren dit voortdurend.

Lees het verhaal
See more