image

1 miljoen Nederlanders hoort een piep, suis of zoem

Tinnitus in het nieuws

Waarom is er de laatste tijd zoveel aandacht voor tinnitus in de in de media? Omdat we in het festivalseizoen zitten en gehoorschade de grootste oorzaak van tinnitus is. Wij kwamen daarbij in het nieuws: onlangs openden we onze 5e tinnituskliniek, bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Hier behandelen we tinnitus met een revolutionaire methode. En de resultaten elders in het land zijn erg positief.

 

Beter Horen werkt samen met KNO-artsen

De audiciens van Beter Horen werken samen met KNO-artsen uit verschillende ziekenhuizen om patiënten te helpen. Tijdens de behandeling gebruiken we een klein apparaat - de neurostimulator - dat via een hoofdtelefoon verschillende tonen naar de hersenen stuurt. Daardoor worden de hersens ‘gereset’ en keert in veel gevallen de rust terug.

 

Makkelijker te voorkomen dan ervan te genezen

Robin werd ook behandeld met een neurostimulator en noemt het zijn redding. “Van de meest extreme suis ben ik naar een klein zoemgeluidje gegaan. Je zou het kunnen vergelijken met het geluid dat een laptop of koelkast maakt”, vertelt hij met opluchting in zijn stem. Maar over één ding is hij heel duidelijk: “zorg dat je altijd oordoppen bij je hebt als je naar een festival gaat. Het is zoveel makkelijker om dit te voorkomen dan ervan te genezen.”


Wilt u nog meer informatie over tinnitus en het behandelen ervan?


Lees deze artikelen:

Robin hoorde continu een harde piep in zijn oor: 'Ik wilde niet meer leven' 

Festivalcheck helpt je gehoor te beschermen

Naar een festival? Voorkom gehoorschade, gebruik oordoppen!

Tinnitus: ‘Na 1 seconde kan u al gehoorschade oplopen’

 

Onze reactie op alle berichten in de media


Brochure Tinnitus behandeling

Lees alles over onze unieke tinnitus behandeling. Vraag uw eigen exemplaar aan.

Brochure aanvragen