Keuze en aanmeten hoortoestel

Stap 3> Vind het hoortoestel dat bij u past

Uw gehoor is iets strikt persoonlijks. Om uw gehoorverlies nog nauwkeuriger in kaart te brengen, doen we daarom na de eerste hoortest een uitgebreid hooronderzoek. Dat duurt ongeveer 1,5 uur.

Aanvullend op een uitgebreide test met pieptonen (toonaudiogram) willen we weten hoeveel u verstaat. Bijvoorbeeld of u het verschil tussen “bak” en “wak” kunt horen. Via een hoofdtelefoon hoort u op verschillende geluidssterktes een reeks woorden. U zegt de woorden na en wij registreren wat goed en fout is. Het resultaat is een spraakaudiogram. Daarnaast is er nog een aparte test om te toetsen wanneer geluid voor u onaangenaam hard klinkt.


Vragenlijst

Bij het uitgebreide onderzoek hoort ook het invullen van een vragenlijst. De vragen gaan over situaties waarin u moeite heeft met horen. Zo krijgen we een beeld van de beperkingen die u ondervindt. En de verbeteringen die we voor u kunnen realiseren. Natuurlijk staan uw persoonlijke wensen daarbij voorop. Met de testuitslagen en uw antwoorden op de vragen, kunnen wij uw gehoorverlies nog nauwkeuriger in kaart brengen.

 

Diagnose en advies

Wij adviseren u over een hoortoestel dat het beste aansluit bij uw behoeften. Bij Beter Horen zijn dat altijd A-merken. Uiteraard nemen we deze beslissing samen met u. We gaan uit van uw persoonlijke wensen, zelfs als het gaat om de kleur van uw hoortoestel.


Oorafdrukken maken

Een hoortoestel wordt altijd op maat gemaakt, want ieder oor is verschillend. Om uw hoortoestel zo goed mogelijk op de vorm van uw oren af te stemmen, maken we voor veel typen hoortoestellen oorafdrukken. Dat gaat uiterst nauwkeurig. Er wordt een afdruk gemaakt van de gehoorgang. Dit is de basis waar we later een oorstukje van maken.

Hoortoestel bestellen

We bestellen uw hoortoestel en sturen uw oorafdruk op. Na zo’n twee weken komt u terug naar de winkel. Dan stellen we uw hoortoestel op maat voor u in. Uw audicien besteedt veel zorg om uw hoortoestel toestel volledig af te stemmen op uw behoefte en het perfect te laten functioneren. Wij gaan tot het uiterste tot het voor u prettig klinkt en comfortabel zit. Om echt goed aan uw hoortoestel te wennen, mag u het vervolgens vrijblijvend een tijdje proberen.

Eerlijk verhaal

Als u een hoortoestel gaat dragen, heeft u natuurlijk veel vragen. Stel ze gerust allemaal, onze audiciens helpen u graag. Ook zijn we altijd duidelijk over wat u kunt verwachten van uw hoortoestel en de verbetering van uw gehoor. Hoelang duurt het voordat u gewend bent aan de nieuwe geluiden? Wat zijn de kosten? Hoe zit het met schoonmaken, batterijen? En wat houdt onze vijf jaar gratis service en nazorg in? Wat uw vragen ook zijn, bij ons krijgt u altijd het eerlijke verhaal te horen.

Maak een afspraak

Wacht niet langer en kom met uw hoorprobleem naar Beter Horen. Samen met onze audicien vindt u altijd een oplossing die bij u past. Maak nu een afspraak in de dichtstbijzijnde winkel.
Door naar stap 4

Soorten hoortoestellen

In deze video informeert onze audicien u over hoortoestellen. Hij legt uit wat een hoortoestel doet, welke soorten gehoorapparaten er zijn, welke verschillen er zijn tussen hoortoestellen en hoe de audicien hierbij helpt.
Meer over onze soorten hoortoestellen