Gratis hoortest

Stap 2> Doe de gratis hoortest bij Beter Horen

Met de gratis hoortest van Beter Horen weet u binnen 20 minuten hoe het is gesteld met uw gehoor. Uw audicien helpt u graag! Hoort u nog net zo goed als vroeger? Of juist minder? Omdat uw gehoor iets heel persoonlijks is, vraagt de audicien altijd eerst naar uw ervaringen. In welke situaties ondervindt u hinder? Ook willen we graag van u horen wat u in het verleden al mee heeft gemaakt met uw gehoor. Denk aan een oorontsteking of een operatie. En natuurlijk kijken we ook altijd in het oor. Want soms is het slechts een propje in het oor dat uw gehoor belemmert.

Hoe werkt een hoortest?


3-minuten hoorscan
We beginnen met een snelle scan om te kijken hoe uw gehoor ervoor staat. Blijkt er sprake van gehoorverlies, dan is de volgende stap een 20-minuten hoortest of een uitgebreid hooronderzoek.

20-minuten hoortest
De audicien laat u pieptonen horen via een hoofdtelefoon en met een trilblokje op uw hoofd. We noemen dit een toonaudiogram. Ook controleren we uw oren op beschadigingen of afwijkingen Zo krijgen we in 20 minuten al een goede indruk van uw gehoorverlies. Dan wordt niet alleen duidelijk of er gehoorverlies is, maar ook waar het probleem precies zit. Dat is belangrijk om te weten, want de juiste diagnose leidt tot de juiste oplossing.

Uitslag en vervolgstappen
Na de test bespreken we hoe uw gehoor ervoor staat. Afhankelijk van de uitslag zal de audicien een afspraak met u plannen voor een aanvullend hooronderzoek. Heeft u een bij uw leeftijd passend gehoorverlies zonder bijzonderheden? Dan is tussenkomst van een KNO-arts niet nodig. De Beter Horen audiciens zijn namelijk 'triage' gecertificeerd. Blijkt een hoortoestel de beste oplossing voor uw hoorprobleem, dan lichten we ook toe hoe het werkt met de vergoeding van uw zorgverzekeraar. In bijzondere gevallen zullen we u doorverwijzen naar huisarts, KNO-arts of audiologisch centrum.

Doorverwijzing van uw KNO-arts
Het is mogelijk dat u eerst via de huisarts bij een KNO-arts bent geweest. Als de KNO-arts heeft vastgesteld dat een hoortoestel uw gehoorprobleem kan oplossen, ontvangt u een doorverwijzing. Daarmee kunt u een afspraak maken bij Beter Horen. We nemen dan nogmaals een gehoortest af, om te bepalen welk hoortoestel het beste bij u past. Beter Horen werkt samen met veel KNO-artsen. Uiteraard kunt u ook zelf aangeven bij uw KNO-arts dat u een afspraak bij ons wilt maken.

Twijfel helpt niet, testen wel
Twijfel niet langer en laat uw gehoor testen door dé hoorspecialist. Maak nu een afspraak voor een hoortest in een winkel bij u in de buurt. Gratis en vrijblijvend, uiteraard!
Door naar stap 3

Uitleg over het audiogram

Wanneer u een hoortest doet in een Beter Horen winkel maakt de audicien een toonaudiogram van uw gehoor. Maar wat is een audiogram en hoe moet u deze lezen? Deze video legt dat uit.
Afspraak maken gratis gehoortest in de winkel