10 januari 2018
Rubriek Gehoor

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

10 januari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

Oordoppen zorgen voor goede nachtrust

 Blog van Beter Horen audicien Sophia Prosper
08 augustus 2016
Rubriek Sophia Prosper

Oordoppen zorgen voor goede nachtrust

Soms hebben kinderen leuke uitspraken, maar mijn man kan er ook wat van. Een paar weken geleden heb ik afdrukjes gemaakt van zijn oren. Ik snurk namelijk volgens hem en daarom wilde hij graag "slaapdoppen" om minder te horen. Dat kan, want die verkopen wij ook bij Beter Horen. Ik had al eens een paar universele slaapdoppen meegenomen en dat hielp inderdaad heel goed. Daarom moesten we nu maar eens doppen op maat maken.
 

Lekker doorslapen

Otoscoop, lichtpen en afdrukmaterialen mee naar huis genomen en 's avonds op de slaapkamer afdrukjes gemaakt van zijn oren. De volgende dag "Pluggerz Sleep" besteld. Na ruim een week waren de Pluggerz klaar en kon mijn man ze gaan gebruiken. Het kostte hem eerst wel wat moeite om rechts van links te onderscheiden en om ze in zijn oren te krijgen. Maar dat ging elke dag beter. Het resultaat is verbluffend. Hij wordt niet meer wakker 's nachts en ik vind het ook heerlijk. Want als ik nu eens even uit bed ga, is hij niet meteen wakker. Ideaal!
 

Slaapdoppen mee naar concert

Een paar weken later zouden we naar een concert van de band van onze zoon gaan. Hij is basgitarist in een ska-band. Wij stoppen tijdens zo'n concert altijd een paar gehoorbeschermers in onze oren, want dan klinkt de muziek beter, vinden wij. En we beschadigen ons gehoor niet. Nu kwam mijn man op het lumineuze idee om zijn slaapdoppen mee te nemen. Dat vond ik geen goed idee. Ten eerste zijn die doppen daar niet voor bedoeld en ten tweede kun je ze tijdens zo'n concert of onderweg gemakkelijk verliezen. Voor die enkele keer dat wij naar zo'n concert gaan vind ik een paar gewone disco Pluggerz goed genoeg.
 

Oormonstertjes maken

Toen vroeg hij hoe het zou gaan als hij disco Pluggerz op maat wilden laten maken. "Moet je dan weer opnieuw oormonstertjes maken?" Ik lag in een deuk en zag meteen een hele rij oorafdrukjes voor me. Ze hebben inderdaad wel iets weg van monstertjes. Zo bedoelde hij het natuurlijk niet... "Ja", zei ik, "voor maatwerk moeten altijd oormonstertjes gemaakt worden."
08 augustus 2016