Wennen aan uw hoortoestel

 

Nieuw hoortoestel? Wat kunt u dan van uw hoortoestel verwachten? Neem altijd rustig de tijd om eraan te wennen. Wel zeggen we er eerlijk bij: uw gehoor wordt niet meer zoals het ooit was. Maar onze audiciens zijn er voor u en zoeken net zolang naar een oplossing tot u 100% tevreden bent. Het gaat er om dat u weer alles kunt doen wat u wilt.
 

Vertel ons wat uw wensen zijn

Uw hoortoestel is iets persoonlijks en wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Aarzel dus niet om vragen te stellen en vertel ons wat uw wensen zijn. Dan houdt uw audicien daar bij het inregelen rekening mee. De oplossing is zelden in één keer perfect, maar wij rusten in elk geval niet tot u echt tevreden bent.
 

Neem alle tijd om te wennen

Het inregelen van uw toestel gaat soms gepaard met gepiep en gekraak. Niet prettig, maar daar kunnen we wat aan doen. In het begin klinkt alles ook een beetje onnatuurlijk. Uw hersenen moeten opnieuw wennen aan de geluidsprikkels die u eerder niet goed hoorde. Toch zult u de geluiden geleidelijk weer als normaal ervaren. Neem daar rustig de tijd voor. En vooral: draag uw gehoorapparaat meteen de hele dag. Dan raakt u sneller gewend.
 

Laat uw toestel tijdig bijstellen

Uw audicien heeft uw gehoor zorgvuldig gemeten. Maar hoe u alle geluiden écht beleeft, merkt u pas in de dagelijkse praktijk. Blijkt bijvoorbeeld dat uw hoortoestel bij een concert of een lawaaiig feestje minder goed werkt? Loop er niet mee door en kom langs in onze winkel. Dan kunnen wij de instellingen voor die specifieke situaties aanpassen.
 

Doe ervaring op met uw nieuwe toestel

Een hoortoestel voelt in het begin wat onwennig. Misschien bent u geneigd om bepaalde situaties te mijden of in gesprekken afzijdig te blijven. Maar dat is nou juist niet de bedoeling. Het gaat er om ervaring op te doen. U zult merken, dat geeft vertrouwen.
 

Zoek de beste akoestiek op

In publieke ruimtes laat de akoestiek soms te wensen over. Met een hoortoestel is dat extra hinderlijk. Probeert u dan eens de plek met de beste akoestiek op te zoeken. Vaak is dat vooraan of in het midden. Veel openbare gebouwen hebben voorzieningen voor slechthorenden, zoals een ringleiding.

Lees ook eens de ervaringen van anderen

Nelleke, theaterregisseur (58), vertelt haar verhaal

"Tegen de veertig was ik, toen de oorarts mij hoortoestellen adviseerde. Ik dacht: die vleeskleurige lellen? Dat ga ik niet doen. Dan ben je ‘oud’. Tien jaar later kreeg ik mijn eerste hoortoestel. Opeens hoor je weer van alles. Dat had ik eerder moeten weten..."
Kom langs voor advies