In 5 stappen Beter Horen


Hoe helpt u een slechthorende bij de eerste stap? Was ik maar eerder gegaan ... Dat is iets wat wij als hoorspecialist maar al te vaak horen. Veel mensen moeten echt iets in zichzelf overwinnen. Hoe begrijpelijk ook, toch jammer om zo lang door te lopen met gehoorproblemen. Welke rol u hierbij kunt vervullen? De ervaring leert dat het helpt om te weten wat er te wachten staat bij een hoortest en het aanmeten van een hoortoestel. Daarom werkt Beter Horen volgens een helder 5-stappenplan. Uw steun in dat proces is daarbij van grote waarde. Gaat u dus vooral mee naar de audicien, want twee horen meer dan één.


Stap 1: kennismaken

In onze winkels is altijd een gediplomeerd audicien aanwezig. Een afspraak is dus snel gemaakt en doorverwijzing van de huisarts of kno-arts is niet nodig. Eerst zoeken we uit wat er precies aan de hand is, om de juiste diagnose te stellen en een gedegen hooradvies te geven. Daarom beginnen we met een gesprek over de klachten en eerlijke uitleg over wat er gaat gebeuren. Want we draaien er niet omheen: een hoortoestel is altijd wennen. Geluiden klinken anders dan met twee gezonde oren. Maar één ding is zeker, Beter Horen rust niet tot de allerbeste oplossing gevonden is.


Stap 2: gehoor testen

Onze gratis hoortest maakt in 20 minuten duidelijk of er sprake is van gehoorverlies, en hoeveel. Ook vraagt de audicien naar een eventuele oorontsteking of operatie uit het verleden. En natuurlijk kijken we altijd even in het oor. Soms is er een propje oorsmeer dat het gehoor belemmert. Vervolgens bespreken we de uitslag. In geval van complicaties verwijzen we uiteraard door naar een kno-arts of audiologisch centrum. Maar meestal gaat het om gehoorverlies dat past bij de leeftijd. En dan zijn we klaar voor de volgende stap: de keuze van het juiste hoortoestel.


Stap 3: hoortoestel kiezen

Om het gehoorverlies nog nauwkeuriger in kaart te brengen, volgt na de eerste hoortest nader hooronderzoek. Op basis van de resultaten, een uitgebreide vragenlijst en uw persoonlijke behoeftes, kiezen we samen het hoortoestel dat aan alle wensen voldoet. Wanneer het toestel na ongeveer 2 weken klaar is, stemt de audicien het helemaal af op het gehoor, zodat het goed klinkt en comfortabel zit.


Stap 4: hoortoestel proberen

Wennen kost altijd even wat tijd. Geen probleem, want Beter Horen geeft hoortoestellen gratis en vrijblijvend op proef. Om in alle dagelijkse situaties te ervaren hoe het voelt. In de tussentijd staat de audicien steeds klaar om kleine ongemakken snel te verhelpen of een instelling aan te passen. Na een aantal weken maken we een afspraak voor de eindcontrole. Beslissen over de aanschaf hoeft pas als het hoortoestel helemaal naar tevredenheid is.


Stap 5: genieten van beter horen

Om lang van beter horen te kunnen genieten, moet het hoortoestel in topconditie blijven. Daarom bieden wij 5 jaar lang gratis service en onderhoud. Als u kiest voor een hoortoestel uit het Hoorprotocol en komt het toestel in aanmerking voor vergoeding van de verzekering? Dan zorgt Beter Horen dat de factuur direct wordt gedeclareerd. Wij hebben goede afspraken met alle zorgverzekeraars over de betaling, zodat onze klanten de kosten niet hoeven voor te schieten.  Als u voor een van de nieuwste hoortoestellen kiest, kunt u in aanmerking komen voor belastingvoordeel.


Klaar voor de eerste stap?

Kom samen naar de winkel. U bent van harte welkom! 


Niet in staat om naar de winkel komen? Onze audicien komt ook aan huis!

Bel gratis 0800 – 0200 159 voor een afspraak met de Beter Horen Thuisservice.

Stappenplan Beter Horen

Bent u op zoek naar het juiste hoortoestel voor u? Dit informatiefilmpje laat zien dat u hiervoor bij Beter Horen aan het goede adres bent.
Advies? Maak een afspraak met de audicien!