Hoe werkt een hoortoestel?

Bij gehoorverlies zijn bepaalde tonen niet meer goed hoorbaar. Een hoortoestel versterkt die tonen en brengt zo mooie geluiden weer tot leven. Maar hoe werkt die techniek nu eigenlijk?
 

Persoonlijke geluidsbeleving

Veel mensen denken dat een gehoorapparaat elk geluid even hard versterkt. Reden om er dan maar vanaf te zien. Misschien een argument dat u ook wel eens hoort van uw partner, vader of moeder. Nu was dat vroeger ook zo, maar dankzij de nieuwste digitale technieken is de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd. Moderne hoortoestellen kunnen onze audiciens met de computer perfect afstemmen op ieders persoonlijke geluidsbeleving.
 

Gemaakt om van geluid te genieten

Elk hoortoestel bestaat uit een microfoon, versterker en luidspreker. De microfoon zet geluid om in een elektrisch signaal. Dat gaat naar een computerchip. Die versterkt zacht geluid en onderdrukt hard geluid. En dat is te merken. Het resultaat is een gehoorapparaat op maat, waarmee ook slechthorenden weer volop kunnen genieten van natuurlijke geluiden. Het zou toch jammer zijn als uw familielid of kennis dit zou moeten missen, terwijl de oplossing binnen handbereik ligt.
 

Afgestemd op persoonlijke wensen

Een hoortoestel uit de fabriek is nog niet af. Eerst moet de audicien het nauwkeurig afstellen. Dat doen we tot in de kleinste details. Is het geruis van de wind of geroezemoes op een feestje storend? Zijn gesprekken moeilijk te volgen of klinkt muziek niet prettig? Dan passen we de instellingen aan. Maar het gaat natuurlijk om de dagelijkse praktijk. Daarom krijgt iedereen bij Beter Horen een paar weken de tijd om te proberen hoe het voelt. Zonder kosten, zonder verplichtingen. Want als betrokkene kunt u nog zo goedbedoeld advies geven, er gaat niets boven de eigen ervaring.

Werking van het hoortoestel

Hoe werkt een hoortoestel? We leggen het in deze video uit. Wilt u meer weten? Kom langs in een van onze winkels van Beter Horen voor een vrijblijvende demonstratie, informatie en/of aanschaf.
Probeer uw hoortoestel eerst vrijblijvend uit!