iho cic aho cros hoortoestel

IHO/CIC/AHO/Cros hoortoestel

Welk type hoortoestel is geschikt?

Er zijn toestellen om te dragen in het oor (IHO), achter het oor (AHO), of in de gehoorgang (CIC). Het is maar net welk type het meest geschikt is voor het gehoorverlies en de vorm van het oor. Niet alle hoortoestellen lossen een hoorprobleem op dezelfde manier op. Het ene hoortoestel versterkt lage tonen, terwijl het andere juist meer de middentonen benadrukt. Daarnaast zijn er verschillen in formaat, kleur en programma’s.
 

Hoortoestel achter het oor: AHO

De naam zegt het al: dit onopvallende gehoorapparaat is bedoeld om achter het oor te dragen. Een doorzichtig slangetje verbindt het hoortoestel met een oorstukje op maat dat in het oor zit. Dit type is geschikt voor alle maten van gehoorverlies. Omdat de behuizing wat groter is, passen er ook een grotere batterij en versterker in. Bij Beter Horen hebben we AHO-toestellen in allerlei kleuren.
 

Hoortoestel in het oor: IHO

Dit type is erg compact en valt dus nog minder op. De verschillende onderdelen zitten allemaal in het oorstukje: microfoon, versterker, telefoon en batterij. Een IHO-toestel biedt door het kleine formaat minder versterking en is dan ook alleen geschikt in geval van matig gehoorverlies. Bij een toestel dat in het oor wordt gedragen is goede hygiëne extra belangrijk.
 

Hoortoestel in de gehoorgang: CIC

Het minst opvallende hoortoestel, dat geheel in de gehoorgang wordt gedragen. Of in het Engels: completely in the canal. Vandaar de afkorting CIC. Alleen het draadje om het toestel in en uit te doen, is zichtbaar. Of dit type de beste oplossing is? Dat is afhankelijk van het gehoorverlies en de vorm van de gehoorgang. 
 

Hoortoestel voor één doof oor: CROS

Praten in gezelschap kost mensen met één doof oor veel energie. Zij moeten steeds hun hoofd naar de spreker draaien om met het goede oor te luisteren. CROS is dan de perfecte oplossing. Een microfoontje aan de dove kant neemt het geluid op en stuurt het door naar een hoortoestel in het horende oor. Is dit oor slechthorend, dan zorgen we voor extra versterking met een biCROS-systeem.
 

Voor elk hoorprobleem het juiste hoortoestel

Welk hoortoestel het beste past? Dat hangt af van de mate van gehoorverlies en van persoonlijke voorkeuren voor geluidsbeleving, zichtbaarheid, vorm en kleur. Maar op één ding kunnen al onze klanten vertrouwen: de audicien van Beter Horen levert altijd een hoortoestel waarmee uw partner, vader, moeder, vriend of vriendin écht goed geholpen is. En kan ook alles vertellen over kosten en 5 jaar gratis service en onderhoud.
 

Advies over het juiste hoortoestel? Welkom!

Kom samen naar een van onze winkels.

 

Hoortoestellen op een rij

Bij Beter Horen vindt u hoortoestellen in alle soorten, maten en merken. Samen vinden we altijd een oplossing die past bij uw gehoorverlies en uw persoonlijke wensen. Bekijk de soorten en mogelijkheden of maak voor advies op maat een afspraak met uw audicien