Beter horen begint met begrip

Kan de televisie wat harder? Wat mompelt iedereen toch! Was dat nou de deurbel? Ik hoorde je niet binnenkomen... Hoort u zulke dingen wel vaker, dan kan dat wijzen op een gehoorprobleem. Misschien bij een van uw ouders, uw partner, een vriend, vriendin of buurman.

Symptomen gehoorverlies voor de buitenwereld

Welke symptomen wijzen op gehoorverlies? De eerste signalen zijn niet altijd even duidelijk. Maar wat als iemand steeds vaker een gesprek niet kan volgen of de telefoon niet hoort? Zodra u daarin een patroon ontdekt, is de kans groot dat het gehoor echt achteruitgaat.
lees meer

Begrijp de gevolgen van gehoorverlies

Wat zijn de gevolgen van gehoorverlies? Slecht horen is niet alleen vermoeiend, het maakt ook onzeker. Dat is belangrijk om te weten als u iemand in uw omgeving wilt helpen. Want het effect van toenemend gehoorverlies is groot.
lees meer

Vragenlijst hoortest

Twijfelt u of er sprake is van gehoorverlies? Beginnende gehoorproblemen zijn meestal niet makkelijk te herkennen. Maar twijfelen helpt niet. Door een aantal vragen te beantwoorden, krijgt u een helder beeld en weet u of u in actie moet komen.
Ga naar de vragenlijst