image

Geen eigen risico voor een hoortoestel

Wat kost een hoortoestel?

Wat betaal ik aan eigen risico en wat kost een hoortoestel mij nou eigenlijk? Ik krijg deze vragen vaak van klanten. Het zijn simpele vragen maar een antwoord is meestal wat moeilijker. Ik leg het daarom graag aan u uit. 

De kosten van een hoortoestel

Wat u betaalt voor een hoortoestel hangt van 4 factoren af:

✔ Eigen risico
✔ Eigen bijdrage
✔ Aanvullende verzekering
✔ Soort hoortoestel

Hieronder leg ik uit hoe uw kosten eruitzien.

Uw eigen risico

U betaalt jaarlijks een vast bedrag aan eigen risico. Dit is wettelijk vastgesteld op € 385. U kunt er zelf ook voor kiezen om dit hoger te maken. Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Avéro Achmea, OZF of ProLife? Dan betaalt u geen eigen risico als u bij ons een hoortoestel koopt.

Uw eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage voor hoortoestellen. De meeste verzekeraars kennen voor hoortoestellen een eigen bijdrage van 25% van de kosten van het hoortoestel. Bent u bij Menzis, ENO of Zorg & Zekerheid verzekerd? Dan gelden er andere afspraken. U krijgt altijd een vergoeding. Hoeveel u precies zelf betaalt? Bereken het nu met onze rekentool.

Aanvullende verzekering

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan is de kans groot dat u een hoortoestel helemaal vergoed krijgt. De aanvullende verzekering dekt uw eigen bijdrage of een deel daarvan.

In onze rekentool ziet u voor uw verzekering hoeveel u uiteindelijk zelf betaalt.

Soort hoortoestel

Alle zorgverzekeraars werken met het hoorprotocol. De mate van uw gehoorverlies en uw leefsituatie bepalen op welke categorie hoortoestel u recht heeft. Per categorie kent uw verzekeraar een bepaalde vergoeding. Hoeveel precies? Dat ziet u in onze rekentool.

Het is soms een lastige rekensom

Dat is in ieder geval mijn ervaring. Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage, welke afspraken zijn er met welke verzekeraars en welke categorie hoortoestel is geschikt voor mij? Hopelijk heb ik uw vragen kunnen beantwoorden. 

    

Benieuwd wat een hoortoestel u zou kosten?

Bereken het nu zelf met onze rekentool en kom te weten wat een hoortoestel voor u kost.

De rekentool houdt wél rekening met uw eventuele aanvullende verzekering, maar niet met uw eigen risico. Indien u een zorgverzekering heeft bij Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO, Interpolis, OZF of Pro Life, is dat ook niet nodig, want dan betaalt u géén eigen risico als u uw hoortoestel bij Beter Horen kiest.

✔ Gediplomeerde audiciens

✔ Altijd een vergoeding
✔ Gratis 5 jaar nazorg
 

Geen eigen risico voor uw hoortoestel

Mensen hebben veel vragen, over hun eigen risico bijvoorbeeld. Ook dan denken we met je mee. Als u bij ons uw hoortoestel kiest, betaalt u geen eigen risico bij Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, Interpolis of OZF. Bent u benieuwd naar uw vergoeding?
Bereken het nu