slechthorende voetballers
15 februari 2018
Rubriek Gehoor

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn.

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn. Lekker sporten kan ook heel goed met een hoortoestel. Lees hieronder onze tips en geniet nog meer van u sportervaring.

Tip 1: Overleg met uw audicien

Vertel uw audicien over de sport die u beoefent of wilt gaan beoefenen. Het type hoortoestel dat het beste bij u past wordt namelijk niet alleen bepaald door uw gehoorverlies maar ook door uw lichamelijke activiteit. ‘In het oor’ hoortoestellen of hoortoestellen die in de gehoorgang worden gedragen zijn beter beschermd tegen wind en regen dan de zogenaamde ‘achter het oor’ hoortoestellen.

Tip 2: Hulpmiddelen tijdens het sporten

Investeer in beschermende hulpmiddelen. Wanneer u ‘achter het oor’ hoortoestellen draagt, maak ze dan vast met een extra koordje zodat ze niet op de grond kunnen vallen als ze per ongeluk van uw oor losraken. Zo’n koordje voorkomt ook dat uw hoortoestellen uitvallen door zweet. Wat ook nog wel eens kan helpen is een stukje keukenpapier achter het hoortoestel. Dit vangt het zweet op. Een teveel aan vocht kan de hoortoestellen beschadigen. Het is dan ook raadzaam om na het sporten een droogapparaat te gebruiken. Zo’n apparaat verwijdert het vocht uit het hoortoestel. Handig is het verder om tijdens het sporten een zweetband te dragen. Zo’n band voorkomt dat zweet uw oren indruppelt. Mensen die een watersport beoefenen, zoals zwemmen of roeien, of veel zweten, zijn gebaat bij waterdichte hoortoestellen.

Tip 3: Ear Gear beschermhoesje voor hoortoestellen

De Ear Gear beschermhoesjes zijn te gebruiken tijdens het sporten en beschermen de hoortoestellen tegen zweet, vocht, vuil en kunnen zelfs helpen tegen mogelijk verlies van de hoorstellen. Daarnaast kunnen ze bijdragen bij het onderdrukken van het geruis van de wind. Deze beschermhoesjes zijn gemaakt van een waterafstotende nylon stof en zijn daardoor uitwasbaar en kunnen hierdoor hergebruikt worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende hoortoestellen. De Ear Gear zijn verkrijgbaar in onze Beter Horen winkels.

Tip 4: Informeer uw medesporters

Informeer uw sportmaatjes, zeker wanneer u uw hoortoestellen niet draagt tijdens het sporten. Anderen moeten weten dat u bepaalde signalen kunt missen zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Soms is het nodig om op een andere manier te communiceren. Bijvoorbeeld door gebaren te maken in plaats van op een fluitje te blazen.

Meer weten over sporten met een hoortoestel? Kom gerust langs bij een van onze Beter Horen winkels als u vragen heeft over sporten met een hoortoestel. Onze audiciens helpen u graag verder.

15 februari 2018
Rubriek Gehoor
Terug

Wij lopen hard voor Stichting Eardrop

 image
10 april 2017
Rubriek Over Beter Horen

Wij lopen hard voor Stichting Eardrop

Slechthorende kinderen in Afrika voelen zich hulpeloos en alleen. Ze worden bovendien nog extra getroffen omdat hun beperking vaak niet wordt begrepen. Vroegtijdige signalering en behandeling helpt om deze problemen te voorkomen. Op deze manier krijgen ze de kans om onderwijs te volgen en hebben ze toekomstperspectief.

Beter Horen steunt Eardrop

Wij vinden dat iedereen, waar ook ter wereld, het recht heeft om beter te horen. Helaas is goede hoorzorg op veel plekken in de wereld niet vanzelfsprekend. Daarom steunt Beter Horen de hulporganisatie Eardrop.


De missie van Eardrop

Sinds 1983 zet Stichting Eardrop zich belangeloos in om dove en slechthorende kinderen in Kenia en Ethiopië goed te laten horen. KNO-artsen uit heel Nederland hebben al ruim 6.000 dove en slechthorende kinderen geopereerd en ruim 500 lokale artsen en verpleegkundigen opgeleid. Eardrop helpt ook door gebruikte hoortoestellen aan te passen voor deze kinderen.


Opereren, opleiden en begrip kweken

Medische en audiologische teams uit Nederland zetten zich geheel vrijwillig in voor Eardrop en brengen een aantal maal per jaar een bezoek aan Kenia om kinderen te opereren, oorstukjes of hoortoestellen aan te meten en artsen en audiciens op te leiden. Daarnaast worden dovenscholen bezocht en leren ouders en leerkrachten om te gaan met slechthorendheid.


Hoe helpt Beter Horen?

Dat doen we op een aantal manieren. Financieel, maar ook door in onze winkels aandacht te vragen voor Eardrop. Wij vragen bijvoorbeeld aan onze klanten om gebruikte hoortoestellen bij ons in te leveren. Daarnaast sturen wij regelmatig een ervaren audicien naar Afrika en bieden we een aantal hoortoestellen tegen kostprijs aan. En dan is er nog de marathon!


3, 2, 1… op je plaatsen af!

Beter Horen liep met verschillende teams mee tijdens de Marathon van Rotterdam op zondag 9 april 2017. Iedere loper zorgde voor sponsorgeld om zo gezamenlijk een fantastisch mooi bedrag bij elkaar te lopen voor de Stichting Eardrop.

Marathonteam Beter Horen Rotterdam 9 april 2017
Team Beter Horen na de marathon

Over Eardrop als organisatie

Eardrop Stichting ontvangt geen overheidssubsidie, bezit het Certificaat Kleine Goede Doelen (CBF) en is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI. Ze zijn afhankelijk van fondsen, giften en legaten. Eardrop bestaat voor 100% uit vrijwilligers, heeft geen kantoor of betaalde directeur.
10 april 2017