15 februari 2018
Rubriek Gehoor

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn.

15 februari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

Slechthorende jongeren jagen hun dromen na

 still
06 april 2017
Rubriek Gehoor

Slechthorende jongeren jagen hun dromen na

De openheid van Marie-Laure (16 jaar), het optimisme van David (21), de passie van Bianca (35) en het doorzettingsvermogen van Max (28): dát valt op aan de slechthorende jongeren die Stan van Kesteren interviewde voor zijn mini-documentaire ‘Slechthorend. Nou en?!’

Voor én door slechthorenden

De onlangs afgestudeerde journalist en SH-Jong-voorzitter legde vast tegen welke problemen slechthorende jongeren aanlopen en hoe ze ermee omgaan. Een bijzonder project, want zowel Stan als zijn cameraman zijn slechthorend.


Herkenning en begrip in een horende maatschappij

‘Ik hoop dat vooral slechthorende jongeren de docu zullen bekijken’, zegt Van Kesteren. ‘Want zij zijn degenen die belangrijke stappen in hun leven zullen moeten zetten.’ Maar de documentairemaker hoopt dat zijn film ook begrip zal kweken bij mensen die wel goed kunnen horen.


Een optimistische toekomst

David is meubelmaker én dj. Marie-Laure wil later een leidinggevende functie. Drempels als ‘communiceren in groepen, onbegrip van anderen, achtergrondlawaai en vermoeidheid door luisterinspanning’ laten deze slechthorende jongeren niet uit het veld slaan. De mini-docu heeft dan ook een hoopvol einde: als slechthorende kun je alles bereiken, al heeft het voor een groot deel ook te maken met je eigen ambities, dromen en doorzettingsvermogen.

 

Bekijk hier de mini-documentaire > 

06 april 2017
Rubriek Gehoor