10 januari 2018
Rubriek Gehoor

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

10 januari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

Otoplastieken: op maat gemaakte gehoorbescherming

 oordoppen op maat
06 juli 2017
Rubriek Gehoorbescherming

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers met één of meerdere filters. Elk paar otoplastieken is uniek, omdat ze zijn afgestemd op de individuele omstandigheden van de gebruiker. Het verschil met oordoppen is dat oordoppen een universele uitvoering hebben, die zich vanzelf vormen naar de gehoorgangen. Dat terwijl otoplastieken altijd op maat worden gemaakt, zodat ze de gehoorgang precies afsluiten. Daarnaast gaan otoplastieken een lange(re) tijd mee, namelijk ongeveer twee tot drie jaar.

Otoplastieken tegen schadelijk motorgeluid

Deze beschermen u tegen het schadelijke geluid van motoren en gesuis van de wind. Met een filter worden geluiden zachter gemaakt, maar blijft u toch alle geluiden en signalen van het verkeer horen. Bovendien kunt u de otoplastieken prima onder uw helm dragen.
 

Otoplastieken voor thuis en op het werk

Als er in uw werkomgeving veel lawaai is of als u thuis klust met apparaten die harde geluiden maken, kunt u uw oren het beste beschermen. Otoplastieken voor deze situatie zorgen er, naast bescherming, voor dat u gewoon kunt blijven luisteren, praten en de nodige waarschuwingssignalen hoort.


Otoplastieken voor concert- en discotheekbezoekers

Thuis bepaalt u zelf hoe hard u de muziek zet. Bij een concert of in de discotheek is dat niet het geval. Otoplastieken zorgen ervoor dat u muziek blijft horen, maar ze beschermen tegen schadelijke geluiden.


Otoplastieken voor muziekprofessionals

Voor mensen die dagelijks met muziek bezig zijn, is het zeer belangrijk om zichzelf te beschermen tegen geluid. Er is voor muziekprofessionals ook specifieke gehoorbescherming. Gehoorbescherming op maat voor muziek vervormt geluid niet. Geluiden blijven normaal klinken en dempen door de filter hoge en lage tonen evenveel.


Otoplastieken tijdens het reizen

Als u gaat vliegen of in de bergen bent met de trein of bus, voelt u de luchtdruk veranderen. Dit kan een vervelend of pijnlijk gevoel geven. Otoplastieken voor reizen verminderen de druk op uw oren tijdens het dalen en stijgen en ze filteren hinderlijke geluiden.


Otoplastieken voor een goede nachtrust

Er zijn verschillende storende geluiden die u uit uw slaap kunnen houden, zoals verkeerslawaai en snurken. Met otoplastieken kunt u deze geluiden dempen, zonder het oor helemaal af te sluiten van bijvoorbeeld wekkergeluiden. Bovendien kunt u rustig op uw oor liggen zonder last te hebben van de otoplastieken.


Otoplastieken voor in het water

Als u voorzichtig moet zijn met water in uw oor, omdat u bijvoorbeeld gevoelige oorgangen of buisjes heeft, bieden otoplastieken voor in het water u de juiste bescherming. Daarmee worden uw oren waterdicht afgesloten en kunt u dus probleemloos zwemmen en douchen. Deze otoplastieken blijven drijven, zodat u ze snel terug kunt vinden bij verlies in het water.


Meer weten over otoplastieken?

In de hoorwinkels van Beter Horen vertellen onze deskundige medewerkers u graag meer over otoplastieken en andere gehoorbescherming om gehoorbeschadiging en gehoorverlies te voorkomen. U kunt ook een gratis gehoortest doen of bijvoorbeeld uitleg krijgen over de vele hoortoestellen en aanvullende accessoires op maat.
06 juli 2017