slechthorende voetballers
15 februari 2018
Rubriek Gehoor

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn.

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn. Lekker sporten kan ook heel goed met een hoortoestel. Lees hieronder onze tips en geniet nog meer van u sportervaring.

Tip 1: Overleg met uw audicien

Vertel uw audicien over de sport die u beoefent of wilt gaan beoefenen. Het type hoortoestel dat het beste bij u past wordt namelijk niet alleen bepaald door uw gehoorverlies maar ook door uw lichamelijke activiteit. ‘In het oor’ hoortoestellen of hoortoestellen die in de gehoorgang worden gedragen zijn beter beschermd tegen wind en regen dan de zogenaamde ‘achter het oor’ hoortoestellen.

Tip 2: Hulpmiddelen tijdens het sporten

Investeer in beschermende hulpmiddelen. Wanneer u ‘achter het oor’ hoortoestellen draagt, maak ze dan vast met een extra koordje zodat ze niet op de grond kunnen vallen als ze per ongeluk van uw oor losraken. Zo’n koordje voorkomt ook dat uw hoortoestellen uitvallen door zweet. Wat ook nog wel eens kan helpen is een stukje keukenpapier achter het hoortoestel. Dit vangt het zweet op. Een teveel aan vocht kan de hoortoestellen beschadigen. Het is dan ook raadzaam om na het sporten een droogapparaat te gebruiken. Zo’n apparaat verwijdert het vocht uit het hoortoestel. Handig is het verder om tijdens het sporten een zweetband te dragen. Zo’n band voorkomt dat zweet uw oren indruppelt. Mensen die een watersport beoefenen, zoals zwemmen of roeien, of veel zweten, zijn gebaat bij waterdichte hoortoestellen.

Tip 3: Ear Gear beschermhoesje voor hoortoestellen

De Ear Gear beschermhoesjes zijn te gebruiken tijdens het sporten en beschermen de hoortoestellen tegen zweet, vocht, vuil en kunnen zelfs helpen tegen mogelijk verlies van de hoorstellen. Daarnaast kunnen ze bijdragen bij het onderdrukken van het geruis van de wind. Deze beschermhoesjes zijn gemaakt van een waterafstotende nylon stof en zijn daardoor uitwasbaar en kunnen hierdoor hergebruikt worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende hoortoestellen. De Ear Gear zijn verkrijgbaar in onze Beter Horen winkels.

Tip 4: Informeer uw medesporters

Informeer uw sportmaatjes, zeker wanneer u uw hoortoestellen niet draagt tijdens het sporten. Anderen moeten weten dat u bepaalde signalen kunt missen zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Soms is het nodig om op een andere manier te communiceren. Bijvoorbeeld door gebaren te maken in plaats van op een fluitje te blazen.

Meer weten over sporten met een hoortoestel? Kom gerust langs bij een van onze Beter Horen winkels als u vragen heeft over sporten met een hoortoestel. Onze audiciens helpen u graag verder.

15 februari 2018
Rubriek Gehoor
Terug

Met ruisonderdrukker eindelijk weer slapen

 Blog van Beter Horen audicien Miep Leneman
08 augustus 2016
Rubriek Miep Leneman

Met ruisonderdrukker eindelijk weer slapen

Tinnitus betekent dat je een piep, suis of ander geluid hoort dat er niet is. Iedereen heeft daar wel eens last van. Bijvoorbeeld na een rumoerig feestje of een concert. Maar sommige mensen ervaren dit voortdurend.

Het is moeilijk om je voor te stellen hoe vervelend dat is. Overdag is het lastig om anderen te verstaan en om je te concentreren. De nacht is voor veel mensen met tinnitus nog erger. Het geluid in hun hoofd zorgt ervoor dat zij niet in slaap kunnen komen.
 

Ruisonderdrukkers

Een klant kwam bij mij met deze nare klacht. Zijn oren suisden altijd en continu. Hij had al allerlei hoortoestellen met ruisonderdrukkers geprobeerd. Niets hielp. Door slaapgebrek en door het geluid was hij voortdurend doodop.

Gelukkig wilde deze klant vrijblijvend een proef doen met een nieuwe generatie ruisonderdrukkers. De techniek op dit gebied is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Veel klanten staan versteld van de mogelijkheden. Dat gold ook voor deze man. Door de ruisonderdrukker in het hoortoestel werd het weer stil in zijn hoofd. Het toestel compenseerde ook zijn gehoorverlies, maar dat vond hij niet het belangrijkste. Hij kon eindelijk weer slapen!

Door de steeds betere techniek kunnen we steeds meer hoorproblemen echt oplossen. Ik vind het een genot om daar aan mee te werken. Natuurlijk zijn er helaas nog altijd problemen waar geen volledige oplossing voor is. Maar wie weet wat de techniek van morgen brengt. Wilt u weten wat de nieuwste techniek voor u kan doen? Maak dan een afspraak met een van onze audiciens.

08 augustus 2016
Rubriek Miep Leneman