10 januari 2018
Rubriek Gehoor

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

10 januari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

Met ruisonderdrukker eindelijk weer slapen

 Blog van Beter Horen audicien Miep Leneman
08 augustus 2016
Rubriek Miep Leneman

Met ruisonderdrukker eindelijk weer slapen

Tinnitus betekent dat je een piep, suis of ander geluid hoort dat er niet is. Iedereen heeft daar wel eens last van. Bijvoorbeeld na een rumoerig feestje of een concert. Maar sommige mensen ervaren dit voortdurend.

Het is moeilijk om je voor te stellen hoe vervelend dat is. Overdag is het lastig om anderen te verstaan en om je te concentreren. De nacht is voor veel mensen met tinnitus nog erger. Het geluid in hun hoofd zorgt ervoor dat zij niet in slaap kunnen komen.
 

Ruisonderdrukkers

Een klant kwam bij mij met deze nare klacht. Zijn oren suisden altijd en continu. Hij had al allerlei hoortoestellen met ruisonderdrukkers geprobeerd. Niets hielp. Door slaapgebrek en door het geluid was hij voortdurend doodop.

Gelukkig wilde deze klant vrijblijvend een proef doen met een nieuwe generatie ruisonderdrukkers. De techniek op dit gebied is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Veel klanten staan versteld van de mogelijkheden. Dat gold ook voor deze man. Door de ruisonderdrukker in het hoortoestel werd het weer stil in zijn hoofd. Het toestel compenseerde ook zijn gehoorverlies, maar dat vond hij niet het belangrijkste. Hij kon eindelijk weer slapen!

Door de steeds betere techniek kunnen we steeds meer hoorproblemen echt oplossen. Ik vind het een genot om daar aan mee te werken. Natuurlijk zijn er helaas nog altijd problemen waar geen volledige oplossing voor is. Maar wie weet wat de techniek van morgen brengt. Wilt u weten wat de nieuwste techniek voor u kan doen? Maak dan een afspraak met een van onze audiciens.

08 augustus 2016
Rubriek Miep Leneman