06 april 2017
Rubriek Gehoor

Slechthorende jongeren jagen hun dromen na

De openheid van Marie-Laure (16 jaar), het optimisme van David (21), de passie van Bianca (35) en het doorzettingsvermogen van Max (28): dát valt op aan de slechthorende jongeren die Stan van Kesteren interviewde voor zijn mini-documentaire ‘Slechthorend. Nou en?!’

06 april 2017
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

Krachtige droogtabletten voor hoortoestellen

 Blog van Beter Horen audicien Sophia Prosper
12 juli 2016
Rubriek Sophia Prosper

Krachtige droogtabletten voor hoortoestellen

​Wat baalde ik toen ik ontdekte dan mijn gloednieuwe, peperdure mobiele telefoon meedraaide met de bonte was! Natuurlijk zette ik meteen de wasmachine stil en haalde het apparaat eruit, maar dat zat al een half uur in de wasmachine. Het venster van de telefoon stond halfvol met water. Ik heb meteen de accu en de simkaart eruit gehaald en het apparaat op de vensterbank gedroogd.

 

Op het werk heb ik die dag een pakje droogtabletten​​ voor hoortoestellen gekocht. ’s Avonds deed ik alle tabletten en de telefoon in een tupperware doosje. Dat heb ik goed afgesloten weggezet. Na een maand durfde ik pas weer te kijken. Zelf heb ik wel eens wat twijfels gehad over de het nut van de droogtabletten, maar nu ben ik helemaal om. Ik deed de accu en de simkaart in het toestel en ziedaar: de telefoon werkte en hij doet het nu nog steeds! Ik kan daarom iedere drager van hoortoestellen van harte aanraden om de droogtabletten te gebruiken bij vochtig of koud weer of bij veel transpiratie. Zet de hoortoestellen ’s avonds weg in een goed afgesloten doosje, bijvoorbeeld een hoorbeker samen met een droogtablet. Dit scheelt een boel narigheid. Het werkt. Echt!

12 juli 2016