Eva vertelt over haar ervaringen met slechthorendheid

"Mijn oren willen in elke levensfase wat anders" - Eva (35)

Als student wilde ik naar de disco. Kreeg ik extra bescherming tegen de herrie. Toen ik moeder werd, zei m'n audicien: zodra je last krijgt van gehuil, maak ik een speciaal programma voor je. En nu ik ondernemer ben, moet ik vergaderen. Zo houden we in elke levensfase rekening met wat mijn oren wensen.
 
Meer lezen

Terug

Jan van Sintmaartensdijk probeert het LiNX 3D hoortoestel

 Jan van Sintmaartensdijk probeerde het allernieuwste hoortoestel uit

"Dit hoortoestel is zo slim, ongelofelijk"

Jan van Sintmaartensdijk draagt al zo'n 20 jaar hoorapparaten. Zijn hoortoestel was nog niet aan vervanging toe. Tijdens een tussentijds bezoek probeerde hij op advies van Beter Horen audicien Miranda Bruggeman het LiNX 3D hoortoestel uit.

  Maak een afspraak

"Afgelopen zomer dacht ik dat ik dover werd. Ik verstond een heleboel niet meer. Mijn Resound hoortoestel had ik in mei 2013 aangeschaft. Het was nog niet aan vervanging toe. Maar ik maakte toch een afspraak met Miranda. Gewoon om te kijken of er nog bijstellingen konden plaatsvinden."

"Tijdens de afspraak zei ze: 'Meneer Van Sintmaartensdijk, ik heb nou iets voor u... Het is een nieuw hoorapparaat dat net op de markt is. Dit zou echt veel voor u kunnen betekenen.'

Zo is het balletje gaan rollen. Ik kreeg de nieuwe LiNX 3D hoortoestellen voor mijn vakantie op proef. Helaas ging onze reis niet door wegens omstandigheden. Gelukkig zijn er de afgelopen periode genoeg verjaardagen geweest om ze goed in gezelschap uit te proberen. Wat een geweldige ervaring!"

Eerlijk over aanschafbedrag

"Miranda was open en eerlijk over het aanschafbedrag van de LiNX 3D. Ze zei: 'Ik heb ze ook, het zijn supermooie apparaten, maar ze kosten wel wat. U krijgt het niet vergoed van uw zorgverzekering. Hier kunt u veel meer mee. Maar het is aan u om te beslissen of u voor het allerbeste gaat.'"

Verschillende luisterprofielen

"Ik gebruik de functie 'favorieten' volop. Ik heb de volgende gemaakt: 'thuis', 'buiten' of in groepsverband'. Dit hoortoestel is zo slim dat hij ook als ik van een wandeling terugkom en het huis binnenstap, automatisch op 'thuis' overspringt. Hoe slim is dat, ongelofelijk. Eén ding vind ik niet prettig... Ik hoor nu ook het gepiep van de afwasmachine, daar ben ik niet zo blij mee," grapt Jan.

Zoek hoortoestel

"Als ik mijn hoorapparaten kwijt ben, dan kan ik gebruik maken van het nieuwste snufje techniek: 'Zoek hoorapparaten'. Als het toestel nog aanstaat, dan kun je via de smartphone de exacte locatie bepalen. Handig toch?"

Niet te veel gezegd

"Miranda heeft niet te veel gezegd toen ze zei: 'Ik heb nou iets voor u!' Ik kan er inderdaad veel meer mee: zoals de telefoon goed beantwoorden. Ik hoor mijn vrouw weer als ze in de keuken iets tegen mij zegt en ik heb ook de TV unit niet meer nodig." Jan lacht volop: "Hij staat nu zelfs zo zacht, dat mijn vrouw af en toe vraagt of de TV wat harder mag. Dat is nog nooit gebeurd. Zo grappig!"

Mijn Paula stelt met nog wel eens op de proef. Dan vraagt ze: 'Hoor je dit? ' Ik ga dan even stil staan om goed te luisteren. Een enkele keer hoor ik helemaal niets, en als ik dan om kijk zie ik haar lachende gezicht: "Er is ook helemaal niets om te horen, ha ha ha ha!"

Zelf hoortoestel instellen

"Ik ben zo blij met het feit dat ik mijn hoortoestellen helemaal zelf kan instellen. Als ik nu naar buiten ga, zet ik de hoge tonen hoger en hoor ik de vogels weer fluiten. Ik kan nu ook genieten van alle bladeren die ritselen. Ja, ik vind het werkelijk fantastisch! Met mijn oude toestel moest ik terug naar Beter Horen voor het doorvoeren van aanpassingen. Nu kan ik alles simpel via de telefoon zelf instellen. Ik ben heel erg benieuwd hoe ik de volgende keer een live concert kan beleven. Ik verheug me erop! Het is leven is zoveel prettiger als je goed kunt horen."

Zelf uitproberen?

Bent u benieuwd naar wat het LiNX 3D hoortoestel voor uw gehoor doet? Maak een afspraak en probeer een toestel uit ons topsegment

11 november 2017