Eva vertelt over haar ervaringen met slechthorendheid

"Mijn oren willen in elke levensfase wat anders" - Eva (35)

Als student wilde ik naar de disco. Kreeg ik extra bescherming tegen de herrie. Toen ik moeder werd, zei m'n audicien: zodra je last krijgt van gehuil, maak ik een speciaal programma voor je. En nu ik ondernemer ben, moet ik vergaderen. Zo houden we in elke levensfase rekening met wat mijn oren wensen.
 
Meer lezen

Terug

Hulp geven is makkelijker dan hulp vragen

 image

"Hulp geven is makkelijker dan hulp vragen" (Ruud, 60)

“Ik ben hulpverlener. Dat zit in mijn bloed. Ik geniet er van om, als maatschappelijk werker bij MEE, mensen met een beperking te helpen zelf hun leven weer op orde te brengen. Hulp geven is wat mij betreft makkelijker dan hulp vragen. Ik moest dus ook wel een drempel over toen ik hulp moest vragen voor mijn tinnitusklachten.”

Sinds een jaar of twee heeft Ruud een pittige tinnituspiep in zijn oren. Onderzoek toont aan dat het slakkenhuis in zijn oor verschrompelt. Hierdoor hoort Ruud constant een irritante piep. “Ik heb veel wegen bewandeld om van deze narigheid af te komen. Op internet las ik over een experimentele tinnitusbehandeling van Beter Horen en het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Die behandeling leek me wel wat.”

Een leven vol gepiep
“De kwaliteit van mijn bestaan is erg verbeterd sinds ik in december 2015 begonnen ben met de tinnitusbehandeling. Wat ben ik blij; een jaar terug was mijn leven eigenlijk alleen maar gepiep en niet zo leuk meer...”

De antipiep
“Zelf moet ik er ook wat voor over hebben, hoor. Ik doe vier keer per dag een koptelefoontje in mijn beide oren. Een uur per keer komt daar een geluid uit op maat. Dat is de zogenaamde antipiep. In het begin was die antipiep net zo naar als de tinnituspiep zelf.  Na 850 uur antipiep kan ik zeggen dat het goed te doen is. Zeker als ik kijk naar het resultaat. 

Het is een kwestie van volhouden
“Het vraagt wel discipline, hoor. Ik moet 7 dagen per week op gezette tijden, heel bewust mijn koptelefoontje in. Dus niet als ik slaap. En ook als ik eigenlijk een feestje heb bijvoorbeeld. Als ik mijn doppen in heb trek ik me meestal wat terug en doe wat simpele zaken. Na de antipiep ruist het nog wat na en daarna is mijn piep veel acceptabeler. Ik heb nu zelfs periodes dat de tinnitus helemaal weg is!”

Wilt u meer weten over de Beter Horen Tinnitus Kliniek? Vraag onze brochure aan of bel gratis 0800 – 0200 159.

03 maart 2017