10 januari 2018
Rubriek Gehoor

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

10 januari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

Goed onderhoud verlengt de levensduur van het hoortoestel

 Blog van Beter Horen audicien Martin de Jong
08 maart 2017
Rubriek Martin de Jong

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw hoortoestellen

Wanneer u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag draagt, betekent dit dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in hebt. Na vijf jaar hebben de hoortoestellen meer dan 27.000 uur gewerkt! In weer en wind, in de zon en in de regen. Goed onderhoud is dan ook zéér belangrijk voor de levensduur van uw hoortoestellen zodat u optimaal kunt blijven verstaan. 

Gratis onderhoudsbeurten

Daarom biedt Beter Horen u de jaarlijkse hoortoestelservice aan. Elk jaar kunt u als Beter Horen klant een afspraak maken om uw hoortoestellen te laten controleren in de winkel. Maakt u vooral gebruik van deze gratis service! Tot vijf jaar na aankoop van uw hoortoestellen geldt deze gratis service.
 
Bij deze onderhoudsbeurt reinigen en controleren we uw hoortoestellen van binnen en van buiten. En wij kijken of ze nog voldoen aan de fabrieksspecificaties. Mocht het verstaan minder worden, dan stellen we de hoortoestellen, na het afnemen van een hoortest, voor u af. Zo doet de Beter Horen audicien er alles aan om de hoortoestellen optimaal voor u te laten werken.
 

Dagelijks onderhoud van uw hoortoestel

 
Ook u kunt in het dagelijks onderhoud veel doen om optimaal te blijven verstaan. Met de ultrasone reiniger maakt u uw hoortoestellen snel en makkelijk schoon, met een optimaal resultaat. 
 

Drogen in droogbox

 
Als de hoortoestellen vochtig worden door transpiratie of door vochtig weer, kunt u ze eenvoudig (’s nachts) in een droogdoos laten drogen. 
 

Schoonmaken van hoortoestel


Om ze te ontsmetten, blaast u ze droog met de airbal of nog beter met een busje luchtspray. Regelmatig de filters en het slangetje vervangen is ook belangrijk. Graag leggen we u in de winkel uit hoe u zelf de slangetjes vervangt met een buigtangetje en een freze busje. Met de Beter Horen reinigingsmiddelen en hulpmiddelen​ wordt horen nog beter!
jul 21th 2016